Arabela: Výstava kostýmů a rekvizit z pohádkového seriálu

Arabela: Výstava kostýmů a rekvizit z pohádkového seriálu

Tisk

images arabelaChcete se setkat s princeznou Arabelou a její královskou rodinou? Vidět na vlastní oči čaroděje Rumburaka? Nebo prohodit pár slov s tajuplným Fantomasem? Až do 29. srpna je to možné říše pohádek se totiž dočasně přestěhovala na zámek Nový Hrad v Jimlíně u Loun.

 

 

 

Interaktivní výstava potěší malé i velké. Uvidíte nejen kostýmy z obou pohádkových sérií, ale také kouzelný prsten, cestovní plášť, křišťálovou kouli a spoustu dalších předmětů. Navíc se můžete posadit na trůn krále Hyacinta… a dokonce Vám půjčí i jeho zlatou korunu!

images rumburak

Seriál Arabela je nejznámějším dílem Václava Vorlíčka a Miloše Macourka. Svého času to byl unikátní projekt, plný nevídaných triků.  Československá televize ho natočila v koprodukci s WDR v Kolíně nad Rýnem. První série pohádkového seriálu mezi lidmi vzbudila takový ohlas, že se princezna Arabela musela na filmová plátna vrátit ještě jednou. Pokračování s názvem „Arabela se vrací“ bylo natočeno v letech 1990 – 1993.

Autorská výstava Petra Lukase, Jana Matouška a Viktorie Knotkové vznikla jako poděkování tvůrcům seriálu. Po českých hradech, zámcích a galeriích putuje už čtvrtým rokem Více informací najdete na www.vystava-arabela.cz.


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Výpočtářky objevují vesmír

raketove-divky 200Jako žena se ráda seznamuji s jinými ženami, které pro mě mohou být vzorem, které něčeho zajímavého dosáhly. Velmi mě oslovil film Skrytá čísla o afroamerických ženách v NASA. Proto jsem měla radost, že se o tématu mohu dozvědět v...

Divadlo

Muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení uvede Městské divadlo Zlín

zeny na pokraji200Necelé dva měsíce práce na muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení mají za sebou herci zlínského divadla. V čele s režisérem Stanem Slovákem, uměleckým šéfem Městského divadla Brno, nastudovali příběh podle slavného Almodóvarova f...

Film

Křehká komedie o dívce z továrny na koláčky štěstí

fremont-foto-07

Americký snímek Babaka Jalaliho Fremont nadchl diváky na festivalu Sundance i na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, odkud si odvezl Cenu za režii. Křehká komedie sleduje osudy mladé dívky ...