NAVŠTIVTE ROMANTICKÉ SOUTĚSKY!

NAVŠTIVTE ROMANTICKÉ SOUTĚSKY!

Tisk

hrensko vodnik 200Hřensko na Děčínsku bez ohledu na povodně otevře v sobotu 8. 6. 2013 obě soutěsky na Kamenici turistům.

 

 

 

Silnice z Děčína do Hřenska je zatopená, přístup k soutěskám je tedy možný pouze vrchem přes Růžovou nebo Meznou a Mezní Louku. Samotné Hřensko už zaplavilo Labe, obec je bez elektřiny, hasiči a záchranáři se mezi objekty pohybují na člunech. Nejníže položenou obec v zemi postihly povodně v poslední době poněkolikáté.

„Potřebujeme peníze, proto otevřeme soutěsky, ačkoliv je v obci voda," vysvětluje starosta Hřenska Jan Havel.

hrensko

Divokou a Edmundovu soutěsku navštíví ročně až 150 000 návštěvníků a obec tak získává provozováním soutěsek a parkovišť kolem 12 milionů korun.

„Občerstvení v soutěskách bude fungovat. Cestu zpět na lodičkách budou mít turisté nyní zdarma," doplnil starosta.

Pomozme všichni Hřensku, na které jako kdyby se při řešení opakovaných povodní poněkud zapomnělo. Protipovodňové zábrany chránící města podél českých řek zabraňují rozlití toků, a tím „hrnou“ vodu do tohoto nejníže položeného městečka u nás.

hrensko vodnik

Proto si naši podporu zaslouží, a tak pojeďme do Hřenska!

Lidskou silou poháněná loďka vás proveze mezi skalními útvary, převozník seznámí s živými i zkamenělými obyvateli obou soutěsek. Vaše děti určitě pobaví vtipné vyprávění o vodníkovi a skalní rodině. V okolí Hřenska je mnoho jedinečných cílů pěších výletů pro zdatné turisty a báječně se tu vaří, což určitě každý návštěvník ocení!

Více informací o krásách Hřenska najdete na webových stránkách http://www.hrensko.cz/ a http://www.soutesky-hrensko.cz/

hrensko pravcicka brana


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Co napsala Písařka ze Sieny?

pisarka sienaAch, to zase bylo čtení s velkým Č. Zřejmě mám poslední dobou štěstí na výběr knih, protože Písařka ze Sieny je dalším příběhem, který mne dostal až do kolen. Tahle kniha je skvostným příkladem toho, kdy si člověk uvědomí, proč vlastně vůbec čte. Správným dávkováním je ...

Divadlo

Muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení uvede Městské divadlo Zlín

zeny na pokraji200Necelé dva měsíce práce na muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení mají za sebou herci zlínského divadla. V čele s režisérem Stanem Slovákem, uměleckým šéfem Městského divadla Brno, nastudovali příběh podle slavného Almodóvarova f...

Film

Matka!: povstání Fénixe z popela?

matka perexDo kin přichází nejnovější snímek Darrena Aronofského. Kdo zná jeho předešlé filmové počiny ví, jak silný dojem jeho snímky zanechávají. Komorní drama Matka! není výjimkou a je další z řady filmů, které Vás nenechají při shlédn...