Do projektu Brány památek dokořán se v dubnu zapojí 95 akcí

Do projektu Brány památek dokořán se v dubnu zapojí 95 akcí

Tisk

brany pamatek 200Členská města Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska se opět připojí k Mezinárodnímu dni památek a sídel v rámci projektu Brány památek dokořán. Po celý duben města otevírají památky, pořádají prohlídky, výstavy, koncerty a další akce.

 

V Jindřichově Hradci se do projektu zapojí hned tři kulturní instituce, které na 1. dubna zahájí turistickou sezonu – výstavní dům Stará radnice, Dům gobelínů a Muzeum Jindřichohradecka. Bohatou historii a pamětihodnosti královského města Uherský Brod je po celý duben možné poznat prostřednictvím turistického okruhu s názvem Stezka městskou památkovou zónou.

V Čáslavi bude otevřena vyhlídková věž kostela sv. Petra a Pavla.

V Úštěku si budou moci zájemci prohlédnout tamní hrad, kde uvidí i vrhací husitskou kuši. Moravské pašije loutkoherce Víti Marčíka budou k vidění 4. dubna v altánu v Poděbradech.

Dny izraelské kultury zase chystají ve Slaném od 6.–13. dubna.

Jarní tvořivý pátek v tržnici řemesel připravují v budově bývalého pivovaru v Jilemnici na 7. dubna.

Na řadě míst si lze užívat atmosféru velikonočních trhů; například v Karlových Varech, ve Spáleném Poříčí, nebo v Hostinném.

brany pamatek1

Podrobný přehled všech akcí je na stránkách Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

EMěstečko Pines: Kniha, která Vám vyrazí dech

200litHned v úvodu se musím přiznat k jedné věci: rozhodně nepatřím mezi fanoušky knižního napětí. Román Městečko Pines se ke mně dostal víceméně náhodou, a když jsem zjistila, že se jedná o thriller s hororovými prvky, byla jsem k němu dost skeptická. Nakonec mě...

Divadlo

Bella figura. Přehlídka komunikačních trapasů v Městském divadle v Brně

Bella Figura perexItalská povaha – stručná přehlídka po italské způsobu komunikace, kterou asi poprvé popsal fejetonista Bepe Severgnini. Ano, je to termín Bella Figura. Je obsažným názvem hry dramatičky Yasminy Rezy. V režii této autorky měla hr...

Film

Česká televize se vrací k Menzelovi

menzel rozmarne letoNa televizních obrazovkách znovu spatříme základní díla světové kinematografie, ať již se dotýkají hlubin lidské duše (jako Kieslowského triptych Tři barvy) nebo nahlížejí do soukolí mocenského zákulisí, v...