Nekonečná soutěž UNES&CO pokračuje i letos

Nekonečná soutěž UNES&CO pokračuje i letos

Tisk

unesco 200Nezisková organizace České dědictví UNESCO uzavřela na konci loňského roku již čtvrtý ročník nekonečné soutěže UNES&CO. Ze všech VIP členů bude vylosováno 20 výherců, kteří obdrží hodnotné ceny.

 

 

Pro členství ve VIP klubu stačilo zaslat či vložit do systému vyplněnou hrací kartu s minimálně třemi razítky našich měst, kde se nachází památka UNESCO. Odměnou bylo zaslání klubového odznaku, získání 10% slevy v e-shopu a zařazení do losování o víkendové pobyty, volné vstupy do památkových objektů, na kulturní akce a další zajímavé ceny. 

unesco

Předání cen za rok 2016 se uskuteční na veletrhu Holiday World 18. února 2017.
Pravidla soutěže jsou stejná jako v uplynulých letech. Stačí nasbírat minimálně tři razítka z různých měst, kde se nachází památka UNESCO a zaslat ji pořadatelům
Památky UNESCO v České republice: Brno; Český Krumlov; Holašovice; Kroměříž; Kutná Hora; Lednicko-valtický areál; Litomyšl; Olomouc; Praha; Telč; Třebíč; Žďár nad Sázavou.


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Chvíle na chalupě očima sedmiletého kluka

na chalupe s modernim fotrem 200Dominik Landsman vydal teď v příhodném čase před prázdninami další knihu – po Deníčcích moderního fotra se nyní přesouvá na chalupu a udělal vypravěče ze svého syna.

...

Divadlo

Malované na skle: Jánošík po brněnsku

malovane na skle divadlo radostJuraj Jánošík je pro někoho národním hrdinou, který bohatým bral a chudým dával, někdo ho považuje pouze za zbojníka, který loupil, aby se sám obohatil. V brněnském divadle Radost můžete zhlédnout h...

Film

O sborovém zpěvu a Black Sabbath

pk uvodkaPodivná kombinace? Ale reálná. Jako bývalého člena hudebního sboru mě zjištění, že Severský filmový podzim přinese i snímek o pěveckém sboru, velmi potěšilo, protože na léta, které jsme se spolužáky ve sboru zažili, nikdy nezapomeneme. Ale doložku...