NPÚ: Na cestách s Karlem IV.

NPÚ: Na cestách s Karlem IV.

Tisk

karel 200V souvislosti s Lucemburským rokem připravilo metodické centrum pro vzdělávání v Telči projekt Na cestách s Karlem IV. Projekt má za cíl představit čtyři státní hrady ve správě Národního památkového ústavu v netradičním světle.

 

 

Snahou je, aby si návštěvník nespojoval památkový objekt pouze s architekturou, mobiliářem, nebo s výkladem průvodce. Záměrem je představit objekty jako místo, které ve středověku pulsovalo rušným životem.

karel1
Program Na cestách s Karlem IV. přináší návštěvníkům hradů Lipnice, Zvíkov, Litice a Bečov jedinečnou příležitost vyzkoušet si, jak náročné bylo žít ve středověku a co obnášelo cestovat s císařským dvorem. Účastníci workshopů budou za své výkony odměněni setkáním se samotným Karlem IV.

karel2
Večer bude patřit středověké zábavně naučnému setkání, při němž dojde k setkání návštěvníků s Karlem IV., jeho rádcem i šaškem; společně odhalíme tajemství středověkého oděvu a nebude chybět ani početné vojsko rytířů, zjevující se uprostřed hradů prostřednictvím velkoformátové projekce.

karel3
Kdy a kde akce proběhnou: 21. května 2016 Státní hrad Lipnice; 11. června 2016 Státní hrad Zvíkov; 10. září 2016 Státní hrad Litice; 24. září 2016 Státní hrad a zámek Bečov.

karel4
www.npu.cz 


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Epický příběh Nory Robertsové - Veřejná tajemství

verejna tajemstvi200V listopadu nám nakladatelství Motto vydalo další knihu populární autorky pro ženy Nory Robertsové, Veřejná tajemství. Kniha je popsána jako „romantická rocková pohádka s detektivní zápletkou“ a takový popis na ni rozhodně sedí....

Divadlo

Dům jako živá bytost?
ImageCo je to “domov”? Nelehká otázka, viďte? Pro každého z nás tento pojem může představovat něco naprosto odlišného, ale vždy velice osobního. Je to hnízdo, ze kterého jsme, sotva plnoletí, vyletěli vstříc nástrahám života? Nebo možná malá garsonka, ve k...

Film

Matka v trapu v únoru v kinech

Matka v trapuPNový český film Matka v trapu vstoupí do kin 22.2. 2024. Snímek, který doprovází slogan: skorokomedie ze života, nabídne v hlavních rolích Petru Hřebíčkovou, Lenku Vlasákovou, Janu Švandovou, Jaroslava Plesla a řadu dalších oblíbených herců....