Nepředvídatelné Atény Tassose Venetsanopoulose

Nepředvídatelné Atény Tassose Venetsanopoulose

Tisk

ceska200Česká centra prezentují v centru v pražské galerii v Rytířské ulici dílo výjimečného umělce z generace, která se začala na řecké výtvarné scéně výrazně prosazovat na přelomu tisíciletí.

 

Přehlídka tvorby řeckého fotografa Tassose Venetsanopoulose nabízí více než šest desítek černobílých snímků autora, odhalujícího méně známá místa řecké metropole. Výstava vznikla ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Řecku.

Vystavené fotografie představují momentky pořízené v Aténách v letech 1990 až 2015. Autor na nich zachycuje slavné město ojedinělým způsobem; prostřednictvím černobílých snímků. Přináší nevšední pohled na život obyčejných lidí v řecké metropoli.

ceska

 

Všechny snímky na výstavě vznikly v období posledních pětadvaceti let autorovy tvorby. Jeho ambice je zdánlivě prostá: vzbudit pozornost. Z toho důvodu vybral esteticky silné fotografie, které nemají působit jako samostatný příběh.

Garantem řecké prezentace v prostorách Českého centra Praha je velvyslanectví ČR v Řecku. Tassos Venetsanopoulos se narodil v roce 1950 v Athénách. Vystudoval ekonomii na univerzitě v Athénách a v roce 1977 začal pracovat jako fotograf a redaktor v Technical Press. Od roku 2000 do roku 2012 pracoval v řeckých vydáních časopisů NATIONAL GEOGRAPHIC & TRAVELLER.



TASSOS VENETSANOPOULOS: Nepředvídatelné Athény - výstava fotografií
Organizátor: Česká centra, Velvyslanectví ČR v Řecku
Adresa: České centrum Praha, Rytířská 31, Praha 1 od 22. 1. 2016 do 27. 2. 2016 

Otevírací doba  pondělí – pátek 11–18, sobota 11–17    

Vstup volný

Hodnocení 85%, www.czechcentres.cz 


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Michal Hrůza slibuje, že nebude Petru Vydrovi lhát

nebudu ti lhat200Nebudu ti lhát je úryvek z písně Budu ti vyprávět od Michala Hrůzy, ale také nové knihy z nakladatelství Universum. Jedná se o jedinou autorizovanou knihu Michala Hrůzy, kterou dal dohromady společně s Petrem Vydrou.

Divadlo

Světáci: Nesmrtelná česká komedie s písničkami

Svetaci 200„Tak třikrát whiskey s ledem, ať trošku popojedem, a dámám Hennessy...“ To je tak, když si poctiví venkovští fasádníci, kteří přijeli pracovat na obnově hlavního města, chtějí trošku vyhodit z kopýtka. „Když Praha za noci zazáří neonem, není m...

Film

KLIP: Porno převlečené za umění? Ani náhodou!

srbsky film klipOd chvíle, kdy – díky akci pro filmofily ´Fresh Film Fest´ - do naší distribuce vpadl snímek Klip, se ozývá ze všech stran Klip! Klip! Hurá!, anebo Klip! Klip! Fuj! Jak kdo do divácké veřejnosti volá, tak se pak z div...