FOTONAUT na jarním Dyzajn marketu – fotobudka, která vám přinese vesmírnou radost

FOTONAUT na jarním Dyzajn marketu – fotobudka, která vám přinese vesmírnou radost

Tisk

logoNa březnovém Dyzajn marketu potkáte i jeden netradiční přístroj. Jmenuje se Fotonaut a můžete si od něj odnést za pár vteřin hotovou fotografii jako památku na celou akci. A samozřejmě zadarmo.  

 

Jelikož nás zaujal jak celý nápad, tak profesionální designový vzhled přístroje, rozhodli jsme se jej představit i vám. Dnešní rozhovor je tedy s Martinem Proškem, který za celým projektem stojí.

martin

Prozradíte nám na úvod, co to vůbec „Fotonaut“ je?  
Všichni známe nevzhledné fotobudky z metra, kde si můžete udělat pasovky na počkání. Vzali jsme tenhle nápad, odstranili celou tu boudu kolem a přetvořili jej v designový fotografický přístroj, který dokáže cestovat po eventech a akcích – svatbách, plesech, firemních večírcích, výstavách, konferencích, veletrzích, road show, filmových premiérách, otevíračkách obchodů, narozeninách...  

...a hosté se baví?  
Přesně tak. Klasické fotokoutky s fotografem tu fungují už třeba 10 let i víc. Ale pořád před vámi stojí fotograf, který po vás chce úsměvy na vyžádání. A přiznejme si – lidé se neradi fotí. Na Fotonautovi se lidé vidí, ovládají ho jednoduše sami přes dotykovou obrazovku a fotku si sami vytisknou za pár vteřin. A když se jim fotka nelíbí, tak ji prostě smažou. Fotonaut není pojízdný fotolab, je mnohem víc o zábavě a lidé tak odbourají zábrany. Během jedné akce jsme schopni udělat a rozdat i 870 fotek, což je zatím náš rekord.  

fotonaut1

A v tom jste jedineční?  
Spíš bych řekl, že také v tom. Rozhodli jsme se nedělat kompromisy a nabízet bezpochyby nejlepší kvalitu našich služeb. Proto si hotovou profesionální fotografii odnáší hosté už za 6,8 vteřiny. Naše fotopozadí reálně tiskneme na plátno, na které se tisknou profesionální reprodukce obrazů, aby se nelesklo a zachovávalo si syté barvy. Fotografii v elektronické podobě si můžou hosté navíc okamžitě odeslat přes druhý displej Fotonauta na e-mail nebo sdílet na facebook. A mnoho dalších drobností a detailů, které vytváří dokonalý celek.  

Jak jste na takový nápad přišli?  
Narovinu, nechci si ten nápad neprávem přivlastňovat – koncept mobilních fotobudek už funguje řadu let v USA. Když jsme ale začali hledat, jaké jsou možnosti, zjistili jsme, že jsou to většinou plastové, amatérské, ošklivé krabice, které se nám absolutně nelíbí a není to směr, kterým se chceme vydat a hrdě se k němu hlásit. Sehnali jsme proto programátory, designéry, architekty, konstruktéry a dokonce i šperkaře, kteří odvedli neuvěřitelný kus práce a vznikl tak Fotonaut z matného hliníku, lesklých černých ploch a dřeva. Absolutně dokonalý designový kousek, žádná plastová hračka.  

fotonaut2

Klientům jste schopní splnit i nestandartní přání...  
Přesně tak. Je to vlastně příležitost, jak si i my trochu zpestříme práci. Když přijde náročný klient, jsme pro něj schopni zajistit téměř cokoliv. Mimo klasických rekvizit v nejrůznějších stylech jsme zajišťovali pro klienty například originální kombinézu z NASA, pravou 45 let starou helmu z filmu Zítra vstanu a opařím se čajem, nebo brazilské tanečnice. Dokonce zajišťujeme i focení hostů na akci s nějakou známou osobností, což je velmi oblíbené a pokaždé se na Fotonauta stojí fronty.  

Máte za sebou nějaké úspěchy?  
Za největší úspěch beru to, kam se nám celou značku podařilo dostat za pouhý rok a půl fungování. Zatím se neobjevil  jediný problém, který bychom nezvládli vyřešit, a přitom jsme absolvovali přes 200 akcí. Pracovali jsme již pro největší České společnosti, mimo jiné 2 telefonní operátory, 10 finančních ústavů, 13 alkoholických i nealkoholických nápojů, leteckou společnost, výrobce automobilů, luxusní kosmetiku, síť parfumérií a mnoho dalších. Pak jsou tu ty menší, ale možná mnohem důležitější úspěchy. Jako že za vámi na akci - oslavě narozenin, svatbě, firemním večírku - přijde klient a děkuje vám, že jste jim zachránili zábavu, že by se tam jinak hosté nudili a Fotonauta si moc užili. To mi ukazuje, že to, co dělám, dělám správně.

fotonaut3

Poradíte mi nakonec nějaký recept na úspěch?  
Stojím si za tím, že když si vy sama zítra otevřete firmu třeba na zednické práce a budete svoji práci dělat svědomitě a poctivě, dodržovat termíny i ceny, jednat se zákazníky s úctou a respektem, protože jsou to oni, kdo vás živí, tak se u vás dveře netrhnou. Ať už tomu někdo říká pozitivní myšlení, karma nebo prostě zákon akce a reakce. V dnešní době se všichni snaží ostatní „očůrat“ a dřív nebo později se to obrátí proti nim. Jednám tak, a snažím se to prosazovat i v celé firmě, abychom klientům práci jako dodavatelé co nejvíce usnadňovali, ne přidělávali. Vidím, že to má smysl a díky našemu jednání se k nám naši klienti rádi vrací a doporučují nás dál.  

fotonaut4

Více informací na www.FOTONAUT.cz

Seriál o dalších účastnících březnového Dyzajn marketu bude mít, stejně jako v zimě, pokračování. Těšit se můžete na nové články o šikovných lidech, jejichž tvorbu vám rádi představíme.

dm letak

www.dyzajnmarket.com


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

„Existuje slunce, existuje měsíc a existují Rolling Stones.“

rolling stones200Toto je citát Keitha Richardse a také odkaz k názvu knihy nakladatelství JOTA Slunce, měsíc a Rolling Stones od uznávaného novináře Riche Cohena.

 

...

Divadlo

Nový počin souboru Kašpar: Baterka Miki

baterka miki 200Divadlo v Celetné má na kontě další premiéru. V úterý 19. února divadelní soubor Kašpar odehrál poprvé v České republice monodrama Baterka Miki. Hra z pera současné francouzské spisovatelky je neotřele pojaté vyprávění. Není ovšem na...

Film

Příliš osobní známost - kýč v novém střihu

POZ perexZatím se nezdá, že by slábl příliv slaboduchých kalendářových (či spíše telenovelních) historek, které se vesměs vyznačovaly odrazující umělohmotností prostředí, postav i zápletek. Patří sem zejména komedie jako Ženská na vrcholu, Poslední aristokrat...