Jablonec se stane hlavním městem skla, bižuterie a šperku

Jablonec se stane hlavním městem skla, bižuterie a šperku

Tisk

Sklo per12 zemí, 20 škol, 25 sklářských výtvarníků-pedagogů, 89 značek takové bude letošní Mezinárodní trienále skla a bižuterie JABLONEC 2017. Tvoří jej celkem pět výstav a řada doprovodných aktivit, které se budou konat na čtyřech místech v Jablonci nad Nisou od 24. června do 28. října.

 

 

Cílem akce, kterou pořádá Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, je představit nejen aktuální podoby designu skla a bižuterie na českém trhu, ale přiblížit i další aspekty těchto oborů, včetně uměleckého skla, průmyslového skla a studentských prací.
Jablonecké muzeum je státní institucí s největší sbírkou bižuterie na světě a souborem skla evropského významu. Před třemi lety se rozhodlo rozšířit koncept pravidelných přehlídek současné bižuterie, pořádaných od roku 1998, na mezinárodní nekomerční přehlídku skla a bižuterie.

Sklo2
V hlavní budově jabloneckého muzea bude k vidění výstava TRENDY. DESIGN. PRODUKCE, zaměřená na prezentaci aktuální nabídky domácích i zahraničních sklářských podniků, bižuterních firem, designových studií a šperkařů působících na českém trhu. Letošního ročníku se účastní 80 značek z 8 zemí světa.
Ostatní výstavy muzeum připravilo v dalších prostorách v centru města.
Všechny výstavy Trienále bude možné navštívit jen s jednou vstupenkou, platnou navíc i pro expozici muzea na Kristiánově v Jizerských horách, otevřenou letos v květnu po náročné stavební rekonstrukci.

sklo uk

 

 


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zapalte si svíčku, zabalte se do deky a vychutnejte si dánskou pohádku

mise-hygge 200Knihy o hygge, lagomu nebo lykke, tedy o skandinávském přístupu k životu jsou u nás velmi oblíbené. Po nejrůznějších příručkách se začaly objevovat i romány a jedním z nich je i Mise Hygge.

 

...

Divadlo

V neděli 31. října se ve vyprodaném Divadle na Vinohradech konal IV. ročník taneční show Roztančené divadlo

roztancene divadlo 200Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu p...

Film

Léto s Best film fest

altJiž podruhé se uskuteční ve čtyřech vybraných pražských kinech filmová přehlídka toho nejlepšího za posledního půl roku. Nejúspěšnější a divácky nejnavštěvovanější snímky budou na týden opět nasazeny do programů promítání a kdokoliv tak má možnost shlédnout to, c...