Velikonoční jarmark v Klementinu

Velikonoční jarmark v Klementinu

Tisk

Jarmark perex11. dubna ožilo hlavní nádvoří Klementina tradičním jarmarkem, který byl tentokrát věnovaný Velikonocům. Národní knihovna připravila pro letošní ročník také jednu novinku - bazar knih, ze kterého si mohli návštěvníci odnést knihy zcela zdarma. Brány otevřela také Zrcadlová kaple, která byla k prohlídkám zpřístupněna bezplatně. 

 

 

Jarmark

Národní knihovna disponuje více než sedmi miliony titulů; ty však se jen půjčují. Knižním bazarem chce knihovna podpořit čtenářství a umožnit návštěvníkům knihovny, aby si mohli odnést oblíbené knihy také domů, aniž by je museli vracet. Knihy do bazaru věnovali zaměstnanci a příznivci Národní knihovny. 

Jarmark4

Na  jarmarku byly ke koupi například korkové a proutěné drobnosti, patchworkové a šité výrobky, levandulové pytlíčky, přáníčka, keramika, kraslice, originální šperky a řada dalších krásných věcí. K velmi oblíbeným vždy patří také výrobky chráněných dílen.

Jarmark1

 

Jarmark2


Tisková zpráva Národní knihovny Praha, foto Ctibor Čejpa


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Barbara Larriva: Poppy

Piranesi 200Poppy mne oslovila ve dvou čtenářských rovinách. První byla celkem běžná: je to opravdu příjemný duchovní příběh, který řeší problém pokažených rodinných vztahů a následného uvědomění si svých chyb a odpuštění. A druhá rovina mne chytila za s...

Divadlo

Pozemšťan. Premiéra ONE MAN SHOW v Divadle Bolka Polívky v Brně

Pozemstan perexDruhou premiérou letošní sezony byla pod patronací principála Bolka Polívky 5. dubna autorská inscenace Pozemšťan v podání herce Pavola Seriše a v režii Hany Mikoláškové. Komediální pantomimou a vlastními komentovanými vstupy herec vypráv...

Film

Čtyřicátá první ochutnávka filmových lahůdek

LFS 200Letní filmová škola pořádá už nějaký ten pátek ochutnávku toho nejlepšího, co filmoví tvůrci vytvořili. Letošní degustační ročník byl už čtyřicátý první a od 24. července do 1. srpna nabídl filmovým fanouškům 237 filmů na 8 promítacích místech.