Ve Špindlerově Mlýně chystají Medové slavnosti

Ve Špindlerově Mlýně chystají Medové slavnosti

Tisk

Med perexPodzim je v plném proudu, a protože slunných dnů začíná být stále méně, je nejvyšší čas si život trochu osladit. Skvělou příležitost k tomu budete mít tuto sobotu 31. října. Ve Špindlerově Mlýně totiž proběhne už druhý ročník Medových slavností. 


med4

Akce bude probíhat na náměstí a na parkovišti naproti hotelu Central. Začne v 10 hodin dopoledne a slavnostně ji zahájí samotný Krakonoš. Těšit se můžete na opravdu velké množství stánků s řemeslným zbožím a nepostradatelnými dobrotami. Oblíbený svařák a trdelník chybět rozhodně nebudou. Speciality z medu jsou samozřejmostí.

med2

V 10:30 odstartuje podzimní výtvarná dílna, v níž si malí i velcí mohou vyrobit libovolné dekorace z dýní a podzimních přírodnin. Vraťte se do dětských let a zkuste si tvoření kaštanových zvířátek či halloweenských strašidel! Ti méně zruční ať vsadí na bramborová razítka – jsou vyrobena rychle a zaručeně potěší. V doprovodném kulturním programu vystoupí folklórní soubor Špindleráček, mistr moderní magie Ondřej Sládek a muzikant Roman Veverka.

med3

Hlavní hvězdou odpoledne bude bezesporu kapela Pink Floyd revival, která vystoupí v 16 hodin. V 19 hodin celou akci stylově zakončí ohňová show.

med1

Více informací najdete na www.mestospindleruvmlyn.cz.


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Ztracený končí na hřbitově

ztraceny perex
Příznivci spisovatele Tima Weaveriho se i v dalším, již sedmém románu, setkají s Davidem Rakerem, soukromým vyšetřovatelem zaměřeným na pohřešované lidi, a s Colem Healym, suspendovaným policistou. Čtenář už ví, co ho čeká, napínav...

Divadlo

Bratři Karamazovi – herecký koncert v Divadle Petra Bezruče v Ostravě

karamazovi  foto perexRomán Fjodora Michajloviče Dostojevského Bratři Karamazovi patří k vrcholným dílům světové literatury. Nesmrtelný příběh o otcovraždě měl v dramatizaci a režii Jana Holce premiéru v Divadle Petra Bezruče v Ostravě 10. pros...

Film

Příliš tenká hranice mezi padoušstvím a hrdinstvím

zadusni obet perexZuří první světová válka. Rakouské impérium se pomalu, ale jistě blíží k svému konci. Komisař Mondl přijíždí z Vídně do malého českého městečka, aby vypátral pachatele vraždy mladého důstojníka, kterou místní četníci považují za...