Kolem světa za 80 tahů

Kolem světa za 80 tahů

Tisk

svet 200Nakladatelství Edika ve společnosti Albatros Media přináší zvídavým čtenářům, lačnícím po cestování, zeměpisné omalovánky  Kolem světa za 80 tahů se spoustou úkolů a hádanek, jejichž autorem je Alexandr Golubev.


 Odvážní cestovatelé kocour Mourek, zajíc Bílý chlup a kráva Veronika si sbalí baťohy a svou cestu začínají v Arktidě, poté pokračují přes Grónsko do Evropy, kde navštíví Alpy, přes Rusko se vydávají do Asie, kde poznávají Čínu. Z Číny putují do Afriky a poté do Austrálie. Odtud do Antarktidy a nakonec do Jižní a Severní  Ameriky, kde jejich pouť kolem světa končí.


 Každý světadíl je uveden kapitolkou To je zajímavé, v níž jsou shrnuty nejzajímavější informace o kontinentu. Poté následuje černobílý obrázek s nejznámějšími pamětihodnostmi a přírodními zajímavostmi, který má cestovatel vybarvit a splnit úkoly (např. najít varana, tři palmy, masajského tanečníka, beduínského muzikanta). Malí čtenáři se též seznámí se zvířecími obyvateli tajgy, pouště, savany i pralesa.


 Autor nezapomíná ani kulturu jednotlivých oblastí. Děti se dozví zajímavé informace např. o Velké čínské zdi, terakotové armádě, afrických maskách nebo buremanzích a totémech Aboridžinců.
 Cestovatelé mají za úkol nejen obrázky vybarvit, ale některé i dokreslit. Dále mají hledat rozdíly, hledat nejkratší cesty, vybrat věci do baťohu či hledat stejné dvojice. Pokud mají vaše děti rády zeměpis a vybarvování omalovánek, mají se sešitem Kolem světa za 80 tahů postaráno o zábavu na několik hodin.


  svet
Kolem světa za 80 tahů
Autor: Alexandr Golubev
Překlad: Olga Čermáková
Žánr: zeměpisné omalovánky
Vydáno: 2015
Stran: 64
Vydalo nakladatelství: Edika ve společnosti Albatros Media a.s.
Hodnocení: 65 %


Zdroj foto: albatrosmedia.cz

www.albatrosmedia.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Velké historické okamžiky 20. století z netradičního úhlu pohledu odhaluje Stoletý stařík… Jonase Jonassona

stolety starik 200Alan Karlsson měl toho dne slavit sté narozeniny. Se všemi poctami, co k takové slávě patří. Celý domov důchodců se na to připravoval, babky se zkrášlovaly, dědkové se těšili na vzrůšo, personál domova netrpělivě pobíhal a všichni...

Divadlo

Lordi v Českých Budějovicích byli famózní, skvělí a vysloužili si aplaus - fotoreportáž

Lordi perexNáš fotoreportér Rudolf Hojdar nafotil sérii snímků z českobudějovckého vystoupení souboru Lord of The Dance, které se konalo 27. února 2014 v Budvar Aréně. Ačkoliv časový prostor k pořízení fotografií byl, dle pokynů pořadatelů, velmi krátký, můžeme se díky...

Film

Letos ve Varech pookřejeme

KviffBývalo dobrým zvykem, že karlovarský filmový festival uváděl rozsáhlé přehlídky slavných tvůrců evropských i mimoevropských, takže zájemci se tak mohli v uplynulých letech seznámit s reprezentativním průřezem celoživotního odkazu takových osobností, jako by...