Bedekr: Itálie

Bedekr: Itálie

Tisk

bedekr italie 200V červenci vydalo nakladatelství Edice České televize turistický průvodce Bedekr: Itálie, který nám představí zábavný cestopis hýřící fotkami a aktuálními informacemi pro všechny, kteří obdivují Itálii. Nechte se poučit i pobavit touto publikací podle stejnojmenného cyklu České televize!

 

Příručku o cestování, která je kromě faktických informací plná barevných fotografií, rad a tipů opět sestavil Šimon Tatíček. V knižní podobě z tohoto cyklu již vyšlo: Bedekr: Francouzské klenoty, Bedekr: Francie, Bedekr: Rakousko. Vřele doporučuji všechny díly a i těm čtenářům, kteří cestují jen prstem po mapě.

Itálie nejde jednoduše charakterizovat, je to čarokrásná země plná slunce, dobrého jídla a pití a vřelých lidí. Nejdůležitější je podle mého pocit, jaký si z ní odnášíme, a tyto vzpomínky přetrvají dlouho. Při čtení knihy a prohlížení fotek na mě dýchalo její kouzlo a já jsem se vrátila do země tvaru kozačky a náležitě si čtení užívala.

Kniha je hned na začátku rozdělena do několika hlavních kapitol: Řím, Bologna, Florencie, Janov, Neapol, Turín, Milán, Benátky, Terst, Padova a Verona, Lyžování v Dolomitech. Každá sekce obsahuje informace o městě v bodech, historii, dopravě, doporučení a pak už obsahuje tělo – tedy co v dané lokalitě nevynechat. Popisy jsou doplněny fotografiemi těchto míst a aktuálními informacemi (adresa, webová stránka, otevírací doba, vstupné). V závěru každé kapitoly je dvojstránka věnovaná ubytování, tipu, co určitě ochutnat a kde se dobře najíst a napít, ale také je zde varování, na co si dát pozor.

Cyklus České televize v knižní podobě má snad všechno, co cestovatel i baťůžkář může chtít. Je aktuální, přehledný, plný informací a přináší konkrétní rady a typy, kterými se můžete zkusit řídit. Tak se zkuste začíst a troufám si říct, že i vy podlehnete kouzlu tohoto nádherného poloostrova.

bedekr italie

Název: Bedekr: Itálie
Autor: kolektiv autorů, sestavil Šimon Tatíček
Žánr: cestopis, turistický průvodce
Nakladatelství: Edice České televize
Rok vydání: 2019, paperback
Počet stran: 192
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/51073531/bedekr-italie/


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Série Bratrstvo – skvělá dobrodružství pro kluky (i holky)

Bratrstvo 200Australský spisovatel John Flanagan začal psát kdysi pro svého syna Michaela dobrodružné příběhy. Prý chtěl probudit v potomkovi zálibu ke čtení. Tehdy netušil, že se z nich stane vyhledávaná četba kluků několika kontinentů. Ú...

Divadlo

Tereza Ramba a Eliška Křenková odehrají Amerikánku: V kleci už tento čtvrtek ze Safari Parku Dvůr Králové

amerikanka 200Další představení Amerikánky z plánované série Hrajeme pro medici se tento čtvrtek 30. dubna odehraje ve vnitřním výběhu pro hyeny ze Safari Parku Dvora Králové.

...

Film

Inherent Vice – drama, u něhož nevíte, co je skutečnost a co jen sen

inheren200V současném Hollywoodu už je jen velmi málo ryze osobitých a nekonvenčních tvůrců, o nichž by se dalo takřka s jistotou říct, že patří mezi ty kultovní. Jedním z nich je nepochybně rodák z Californie Paul Thomas Anderson, který sbíral největší uz...