Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

Tisk

litva200Severský filmový podzim nabízí nejen filmy severských zemí, jak by název mohl napovídat, ale hranice se rozšiřují i na filmy z pobaltských republik. Ve filmu Litva, do toho! se můžete seznámit s největší pobaltskou zemí prostřednictvím ztřeštěné road movie.

 

 

Mladí muži z Británie dostanou kšeft - okrást místního bosse. Což vypadá jako celkem nenáročná práce. Jenže když vám nevyjde únikový plán, všechno se diametrálně změní. John, Ben, Tim a Michael chtějí po svém kšeftu uniknout do Malajsie. Jenže Matka příroda to vidí jinak. Špatné počasí přicházející od Islandu způsobí, že let nekončí v exotickém ráji, ale v Litvě.

Pro ty, co cestovali v bezvědomí, je to velký šok. Nicméně, je třeba se dostat z této šlamastyky a cestovat dál. Okradený boss je však rychlejší než změna počasí a už jde po naši známé čtveřici.

litva

Pánové tak zažívají opravdu obskurní situace, ve kterých jde často o život. Jenže jsou to takoví pitomečci, že se jim prostě musíte smát. Když si vzpomenu, že jedna z postav má na sobě skoro celý film pouze ponožky a radiátor...Díky neustálému pohybu pánové prozkoumají mnoha zákoutí země a mají možnost zúčastnit se aktivit v různých sociálních skupinách.

Film může posloužit také jako jazykový průvodce - uslyšíte angličtinu, litevštinu, ruštinu a polštinu. Já jsem Litvu v letošním roce navštívila a naštěstí mám úplně jiné vzpomínky než protagonisté filmu.

litva2

Ne, není to film pro slečinky. Je to drsné, ztřeštěné a naprosto šílené. Budete koukat úžasem, budete se smát jako diví. Krev, rány, útěky, překvapení, absurdní situace - to vše tvoří tento film a mám za to, že byste na promítání filmu neměli chybět.

Litva, do toho!/Redirected/Už Lietuvą!
Akční/komedie/thriller
Litva, 2014, 115 min
Režie: Emilis Velivis
Scénář: Emilis Velivis
Hrají: Vinnie Jones, Aurimas Meliesius, Emilis Velivis, Scot Williams, Gil Darnell, Andrius Ziurauskas, Antony Strachan, Vytautas Sapranauskas, Artur Smolyaninov, Vita Siauciunaite, Monika Vaiciulyte, Daniel-John Williams, Daniel Bowker, Andrew McHale, Oliver Jackson
Hodnocení: 80 %
Foto: http://www.sfklub.cz/litva-do-toho


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jaké to je, když začne růst les v domě

les-v-dome perexŘíkáte, že mám být šťastná. Říkáte, že se to musím naučit. Říkáte, že si štěstí zasloužím. Tak já vám o sobě něco povím. Tyto čtyři krátké věty tvoří motto knihy Les v domě, jejíž autorkou je Alena Mornštajnová. Vypravěčkou silného osobníh...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Pí a jeho život aneb Proč začneme s tygrem komunikovat?!

pi a jeho zivotNový film „Pí a jeho život“, jehož režie se ujal oscarový Ang Lee, můžeme poprvé zhlédnout, ve 3D provedení, již pár dní před letošním Štědrým dnem. Chlapec, tygr a moře – to jsou hlavní hrdi...