Za muzikály na Ostravskou Broadway

Za muzikály na Ostravskou Broadway

Tisk

ostravska broadway 200Na podzim loňského roku vydal Musical-media ve spolupráci s Českým rozhlasem a Národním divadlem moravskoslezským album Ostravská Broadway, které je plné jedinečných muzikálových hitů v podání sólistů divadla.

 

Soubor operety a muzikálu Národního divadla moravskoslezského se zaměřuje jak na vlastní tvorbu, tak právě na světové muzikály. Drží také oficiálně uznaný světový rekord za čtyři inscenace (Evita, Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Sunset Boulevard, Jesus Christ Superstar) od Andrewa Lloyda Webbera v jedné sezóně. Album Ostravská Broadway obsahuje nahrávky primárně určené pro rozhlasový pořad Muzikál expres, ale jedná se v prvé řadě o ukázku toho, jak to v Ostravě umí.

Skladby byly nahrány v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu a Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma a uslyšíte na nich jak domácí umělce (Hana Fialová, Martina Šnytová, Roman Harok), tak i známější hlasy jako je například Tomáš Savka, Jitka Zelenková nebo Roman Tomeš. Celkově se na desce nachází 14 písní a 3 bonusy, a to z muzikálů Jesus Christ Superstar, Marguerite, Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Fantom Londýna, Edith a Marlene, Sunset Boulevard a Kočky. 

ostravska broadway 1

Honosným dojmem působí už moc pěkný přebal, který tvoří černé hvězdné pozadí doplněné zlatými nápisy. V textové příloze naleznete úvodní slova Jiřího Nekvasila, ředitele Národního divadla moravskoslezského a šéfky souboru opereta/muzikál Gabriely Petrákové, dále informace o skladbách a popis jednotlivých skladeb doplněný informacemi a fotografiemi z inscenací.

Úvodní píseň Superstar z notoricky známého muzikálu Jesus Christ Superstar je moc příjemným otvírákem především proto, že navozuje příjemnou atmosféru celého CD. Následuje pomalá procítěná píseň Ta tvář, co znám od Hany Fialové. Její výšky jsou neuvěřitelné, a přitom velmi přirozené. Hlas Romana Haroka v písní Každý má svůj sen byl pro mě největším překvapením, protože vyloženě hladil po duši a je to právě on, díky kterému bych moc ráda navštívila Národní divadlo moravskoslezské. Nalákaly mě také písně z původního českého krimi muzikálu Fantom Londýna jako je rozpustilá Šup tam s ním, Večeře nebo Vládnout není snadné.

ostravska broadway 2

Milovníky Edith Piaf a francouzštiny zaručeně potěší Non, je ne regrette rien a A quio ca ser l´a mour? z muzikálu Edith a Marlene. V poslední jmenované písni se Hana Fialová skvěle doplňuje s někdejším vítězem Superstar Martinem Chodúrem.

Ostravská Broadway je moc příjemný počin plný známých i méně známých melodií. Pro divadelníky samotné je to milá vzpomínka na jednotlivá představení, ocení jej také příznivci divadla. Ti ostatní si díky této desce mohou poslechnout muzikálové písně ve skvělém podání a třeba je to inspiruje k výletu na sever naší republiky.

ostravska broadway obal

Ostravská Broadway
Interpret: sólisté Národního divadla moravskoslezského v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu a Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma
Skladby: Superstar, Ta tvář, co znám, Každý má svůj sen, Šup tam s ním, Svět nezbavil mě nadějí, Večeře, Náš malý svět, Vládnout není snadné, Non, je ne regrette rien, A quio ca ser l´a mour?, Sunset Boulevard, Jednou za život, Co na tom je tak zlého, Vzpomínky
Bonusy: Superstar, Co na tom je tak zlého?, Jednou za život
Délka: 70:38
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: Musical Media


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Batman nastoupil na Hřbitovní směnu

batman200V listopadu nám nakladatelství Crew nadělilo různorodé příběhy z Gotham City pod názvem Batman 6: Hřbitovní směna. Aby bylo jasno, mluvíme o sérii, kterou má pod palcem ostřílený a komiksovou komunitou vážený Scott Snyder. Spoustu neokoukaných histore...

Divadlo

Divadelní hra „Spoutaný trávou“ zve děti i dospělé na originální loutky i stínohru

Spoutany travou 200Vyprávění nahého mnicha, císaře, generála a slona o životě, smrti i drobném hmyzu. Divadelní odpočinutí od světového chaosu s křehkými kovovými loutkami, zvuky a stíny. Již toto úvodní motto nastiňuje charakter divadelní hry „Spout...

Film

Želvy Ninja všechny naporcují

Zelvy Ninja 200Film Želvy Ninja (2014) navazuje na nekonečnou sérii filmů a seriálů o zmutovaných zvířatech, která mají tělo i mysl podobnou člověku. Reportérka April O'Neilová (Megan Fox) jim je na stopě, ale je s jejich osudy spojená víc, než si myslí....