Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D.

Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D.

Tisk

deadpool4 perŘíjen patřil v komiksovém nakladatelství Crew mimo jiné taky personě vtipné, šílené, ujeté, bezstarostné a hlavně krvežíznivé – prostě Deadpoolovi. Dočkali jsme se již čtvrtého pokračování, Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D.

 

 

Pokud Deadpoola neznáte a netušíte, která bije, možná vám pomůže takový úvodník, který najdeme na začátku komiksu: Patrně nejschopnější, stoprocentně však nejotravnější žoldák na světě Wade Wilson byl vybrán do vysoce utajeného vládního programu, který mu dal samoléčebný faktor., díky němuž se uzdraví z jakéhokoliv zranění. Dnes se Wade protlouká jako nájemný zabiják, a zatímco nepřátelům vystřeluje mozky z hlav, přátelům vymlouvá do hlavy díry svými kecy. Říkejte mu užvaněný žoldák…říkejte mu regenerující se degenerát…říkejte mu…DEADPOOL!

deadpool4 a

Deadpoola stvořili Rob Liefeld a Fabian Nicieza, ale největšího rozmachu a slávy se dočkal právě díky spolupráci Gerryho Duggana a Briana Posehna. Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D. obsahuje sešity série Deadpool (2013) #20-25 a kromě hlavního příběhu nás na rozjezd vrátí do minulosti příběh Wakandská vakace!

Nejsem příznivcem retro příběhů a i v tomto případě mi Wakandská vakace! přišla jednoduše otřesná. Hrozné kresba, laciné barvy, panely plné mišmaše. Příběh by se ještě dal, ale jeho zpracování mě odradilo. O to víc jsem si ale pošmákla na hlavním příběhu, kde se Wade dožaduje výplaty a S.H.I.E.L.D. zjišťuje, že má ve svých řadách zrádce.

deadpool4 b

Nádherné barvy, to vidíme už ze samotné obálky. Smysluplný příběh, kde hraje prim násilí a akce je u Deadpoola samozřejmostí. Hlášky nelítají takovou razancí jako v minulých dílech. Ba dokonce se dočkáme vážnějšího rázu a projevů nečekaných citů. Ukazuje se že Deadpool není jen prvoplánová oddechovka, ale příběh má hlavu a patu, navazuje na předešlé díly a pracuje s psychologií postav. Za mě jednička s hvězdičkou.

deadpool4 c

Myslete si o Deadpoolovi co chcete, ale jedna věc se mu upřít nedá – díky své ukecané povaze, obskurnosti a neschopnosti zemřít nám při čtení dopřává zasloužený oddech plný vtípků a pořádné dávky akce. A o tom to je!

deadpool4 cover

Název: Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D.
Scénář: Gerry Duggan, Brian Posehn
Kresba: Mike Hawthorne, Scott Koblish
Barvy: Val Staples, Jordie Bellaire
Obálky: Mark Brooks, Tom Scioli, Val Staples
Překlad: Darek Šmíd
Žánr: akční komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 140
Hodnocení: 90%

 


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Je-libo bizárek v komiksovém kabátku? Dobrodružství Jeronýma Moucherota

dobrodruzstvi jeronyma moucherota200Komiksové nakladatelství Crew vydalo v květnu v edici Mistrovská díla evropského komiksu Dobrodružství Jeronýma Moucherota od význačného francouzského autora Francoise Boucqa. Necháte se nalákat na...

Divadlo

Mystifikační balábile s velkým orchestrem

Krokodyl ze Svratky200Wolfgang Amadeus Mozart, asi nejnespornější génius evropské hudby. Pro mnohé dokonce symbol geniality jako takové, tolik úchvatné hudby stihl za pouhých pětatřicet let svého života vytvořit. Ze všech oslavných citátů na té...

Film

Dědictví aneb Kurvaseneříká

dedictvi perexPřed dvěma desetiletími si zjednala pozornost komedie Bolka Polívky a Věry Chytilové Dědictví anebo Kurvahošigutntag. Příběh poněkud lemplovitého vesničana Bohuše, jenž k velkému jmění přijde, aniž s ním umí zacházet, proslulá režisérka opent...