Zpěvačka Kratochvílová vyráží na jarní turné

Zpěvačka Kratochvílová vyráží na jarní turné

Tisk


uriel 200Nejosobitější česká zpěvačka Jana Uriel Kratochvílová byla nedávno hostem televizního pořadu Michaely Jílkové a obhajovala tam veganství, kterému již řadu let holduje. Někoho svými výroky nadchla, jiné šokovala, nebo dokonce rozčílila, každopádně na sebe opět strhla pozornost. Její fanoušky jistě potěší fakt, že se co nevidět vydá na jarní turné se skupinou Illuminati.ca!


Kapelníkem je Janin životní partner, bubeník Jirka George Hrubeš, známý především z Pražského výběru. Současné složení skupiny Illuminati.ca doplňují hitmaker a multiinstrumentalista Pavel Trnavský (keyboard a perkuse), David Pavlík (kytara) a Jan Pokorný (baskytara). Jana jejich hudebnímu stylu přezdívá „quantum rock“. Recenzenti ho charakterizují například jako fúzi melodického andělského rocku s anarchickým hardcorem.

uriel 2
Celou tuto rockovou nálož přímo na pódiu svojí show podporuje dadaistické duo, a někdy dokonce trio, MetaDance (AliN-PetK-MirB).
Na koncertech zazní nadčasové hity s českými i anglickými texty, ale také novinky, které teprve vyjdou na nových albech. Množné číslo jsme použili záměrně z toho důvodu, jelikož je u Jany, Jirky Hrubeše a Pavla Trnavského pravidlem, že chystají více alb najednou. Vydávají si je pod vlastní značkou Interference Music.

uriel 1
Jarní turné se jmenuje In Alchemica a skupina Illuminati.ca v čele s Janou Uriel Kratochvílovou v jeho rámci navštíví několik českých a slovenských měst.

Tady jsou termíny a místa konání:
27. 2. Žďár nad Sázavou – Městské divadlo
11. 3. Kutná Hora – Česká 1 Music club
15. 3. Bratislava – Stredisko kultúry Vajnorská
16. 3. Nitra – Frankie Rock klub
17. 3. Martin – Mestská scéna
18. 3. Banská Bystrica – Záhrada
23. 3. Plzeň – Šeříkovka
24. 3. Karlovy Vary – Klub Paderewski
25. 3. Jaroměř – Nároďák
26. 4. Praha – Městská knihovna
A co Morava? Ta bude následovat na podzim! Více informací naleznete ZDE.


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Na trhu nenajdete obdobné nakladatelství, jakým je BOHEMICA BOOKS

bohemica 200Nakladatelství BOHEMICA BOOKS je společenství lidí, pro které je vydávání knih tím nejlepším způsobem seberealizace a tvoření v záměru, který je v souladu s lidskými principy vzájemných vztahů. V jeho čele stojí svorně již několik let Karel Svobo...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede premiéru komedie Třináctkrát za svědka napsanou přímo pro ně

trinactkrat za svedka 200

Už tuto sobotu 4. února bude mít premiéru romantická komedie Třináctkrát za svědka, kterou přímo na míru uherskohradišťskému souboru napsal Jan Šotkovský. Režie se ujal Lukáš Kopecký.

...

Film

Kinematografie a stát v českých zemích mezi roky 1895-1945

kinema 200Doposud se slovo "kinematografie" vztahovalo především na filmovou tvorbu. Teprve Ivan Klimeš se v knize Kinematografie a stát v českých zemích 1895-1945 soustředí na to, jak stát a jeho předpisy ovlivňovaly kinematografické podnikání - výrobu i ...