Naboso s Ninou Karen

Naboso s Ninou Karen

Tisk

naboso200Zaplaveni jeden druhým. Hledám tě, ztrácím tě, jsi v těchto řádcích, jsi mou přenošenou trýzní. Básnickou sbírku Niny Karen Naboso vydalo nakladatelství Monika Le Fay.

 

 

Křest se konal v Café Jedna, v pražském Veletržním paláci. Monika Le Fay citovala svého syna, že se jedná o hipsterskou sbírku - grafika je totiž velmi neotřelá, jednoduchá, stránky nemají čísla… Nina Karen, učitelka a jazyková redaktorka, získala několik ocenění a často vystupuje na studentských čteních. Jedná se o její první básnickou sbírku.

naboso1

Motivace, proč se k tomu odhodlala, byla velmi prozaická. „Chtěla jsem si koupit sbírku poezie, ale ve velkém knihkupectví jich bylo jen pár, žádnou jsem nenašla,“ řekla. A tak napsala básničky vlastní - jedná se o intimní ženskou poezii, která (jak je uvedeno na přebalu knížky) „nachází čtenáře napříč věkovým spektrem, nabourává mentální koncepty, překvapuje svojí otevřeností i přiznáním ženských rolí“.

Naboso

Autorka: Nina Karen

Odpovědná redaktorka: Ivana Sovišová

Jazyková spolupráce: Jindra Šídlová

Fotografie: Nikola Nováková

Obálka a grafická úprava: Jaroslav Novák

Technická spolupráce: Vincent Vadas

 Tisk: FASTR typo-tisk, Praha 5

Vydalo: Nakladatelství Monika Le Fay

Knihu distribuuje firma Kosmas

ISBN 978-80-905589-4-6

Fotografie z vernisáže: autorka

naboso2


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Detektivka z časů dávno minulých: Noční motýl

nocni motyl 200V červnu vydalo nakladatelství Mystery Press knihu českého autora Ondřeje S. Nečase s tajuplným názvem Noční motýl. Podíváme se do konce 15. století a necháme rytíře Mojmíra Mráze ze Žezlic vyšetřovat jeho první případ.

Divadlo

Rákosníček Divadla Scéna pobaví

Rakosnicek200Asi v polovině odpoledne tříkrálového se v blízkosti Divadla Scéna ve Zlíně zvýšil výskyt těšících se dětí a jejich rodičů, kteří mířili na zlínskou premiéru pohádky Rákosníček a jeho rybník. Těch dětí a jejic...

Film

Andrzej Wajda: polský úděl

zeme200K devadesátinám žijícího, i mezinárodně uznávaného klasika mezi polskými filmaři ANDRZEJE WAJDY nachystalo pražské archivní kino Ponrepo rozsáhlou přehlídku jeho tvorby, pokrývající druhou půli května a celý červen 2016. Šest desetiletí se diváci setkáva...