Standing ovation na travesti show? Ano, prosím!

Standing ovation na travesti show? Ano, prosím!

Tisk

screamers 200Travesti skupina Screamers je v Česku už zavedený pojem. Já sama je znám už dlouhých 12 let. Když jsem se na začátku roku dozvěděla, že se udály změny v obsazení, docela jsem si zoufala. Ale po pražském úterním představení je mi jasné, že to byl neopodstatněný strach. Pánové jsou stále ve formě a noví členové k nim výborně sedí.

 

 


Skupina každoročně připravuje několik programů. Letos na jaře se představuje s pořadem „Přijela pouť“. Zdá se, že noví členové s sebou přinesli i změny v dramaturgii. Více mužských postav, v postavě Haliny/Patrika i skvělý imitátor, ne jen co se týče převleků a navyklých specifických pohybů, ale i hlasu. Měli jsme tak možnost pobavit se humorem Luďka Soboty, Chantal Poullain zalamentovala nad češtinou a pan prezident překvapivě za večer neřekl ani jedno sprosté slovíčko.

screamers 2


Na začátku naší pouti jsme mohli v rychlém sledu vidět kromě dam pěveckého nebe i Michala Davida. Z mužských představitelů se na pódiu ještě objevil například Karel Černoch. Ovšem třešničkou na dortu první části bylo vystoupení, ve kterém se sešly hned dvě Hany Zagorové, tedy takové setkání původního jádra souboru s novými členy. Zatímco Hana v podání slečny Dolores hrála spíše na vtipnou notu, Hana v podání Lili zas byla naprostou klasikou, kterou pravidelný návštěvník Screamers očekává.

Po první půlce, která jak se říká „ani nenadchla, ani neurazila“ to pánové rozjeli, jak je u nich zvykem – pěkně za účasti publika. Potvrdilo se tím i to, že pánové zaujmou i mluveným slovem a vtipy lítaly tam a sem. Opravdovou lahůdkou bylo ztvárnění Lucie Bílé a zároveň Heleny Vondráčkové, taková akce 2 v 1, které se skvěle zhostil Lukáš/Paula. Cher (v podání slečny Stacey) a její If I could turn back time nemůžu dostat z hlavy, podoba s originálem opravdu neuvěřitelná. Na stejnou úroveň bych zařadila i Halinu Pawlovskou; v podání Dolores/Lukáše byla naprosto dokonalá – kdyby to bylo možné, tak řeknu, lepší než originál.

screamers 3


Pokud bychom se měli bavit v číslech – každý měsíc odehraje skupina Screamers přibližně 20 představení, což opravdu není málo a svědčí o velkém zájmu ze strany publika. A mít přes 6 tisíc fanoušků na facebooku je v českém prostředí opravdu více než slušná cifra.
Na závěr nás čekala oblíbená „odličovačka“, kdy pánové odhodili ženské šaty, paruky a smyli výrazný make-up. Nastal obrovský potlesk, který vygradoval ve standing ovation, tak byli návštěvníci spokojeni a pobaveni. Nedalo mi to a při odchodu jsem poslouchala, o čem si povídají ostatní přítomní – a ano, také byli nadšení a obavy z nového složení skupiny naprosto odpadly. Jen tak dále, Screamers!

screamers 4


Název představení: Přijela pouť
Žánr: travesti show
Uvádí: Skupina Screamers
Kde: KC Novodvorská
Datum představení: 24. 3. 2015
Hodnocení: 85 %                

Zdroj foto: faceboková stránka skupiny Screamers (Mirka M. Janečková)

( 12 hlasů )


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Co je odtud vidět: německý venkov, podivínství a malé zázraky života

Co je odtud vidětKdyž Selma řekla, že se jí v noci zjevila okapi, věděli jsme, že někdo z nás brzy zemře,“ zahajuje své vyprávění Selmina desetiletá vnučka Luisa. Staré venkovské vědmě Selmě se dosud zdálo o africké antilo...

Divadlo

Komediomat: “Vždycky se snažíme o určitou míru kultivovanosti a inteligentní humor.”
ImageMáte rádi Whose Line Is It Anyway? Nebo českou či slovenskou Partičku? Pak si jistě rádi přečtete rozhovor s improvizační partou Komediomat, která brázdí česká divadla a přináší do nich smích, ú...

Film

Malé zamyšlení nad Jedním světem 2012
ImageKaždoročně pořádaná přehlídka filmů Jeden svět (letos ve dnech 6.-15. března) dokládá urputný, mnohotvárný boj o prosazení i dodržování základních lidských práv kdekoli na světě. Pro českého diváka má hlavně ten význam...