Made of Metal – festival plný hudebních zážitků – neděle

Made of Metal – festival plný hudebních zážitků – neděle

Tisk

mom report 200Třetí den bývá na vícedenních akcích většinou kritický a nejinak tomu bohužel bylo i na tomto festivalu. Únava, chladné noci i rána a přesycenost hudbou si vybrala krutou daň ve formě toho, že je tato reportáž ochucena o některé z hlavních hvězd festivalu v čele s Therion a Ensiferum.

 

 

 

Festival má být i ve znamení poznávání nové muziky a rozšiřování si obzorů, což splňovala trojice LATEX JESUS označující se za black electro. Jejími vokalistkami jsou extravagantní BlackWish, která si prošla kapelami NeXus, The Templars a Burn!, kde zpívala čistým hlasem a dále Ellen z podobně zaměřené skupiny Alvaréz Peréz. Ty doplňuje osobitý klávesista, bubeník a sampler v jednom Yyan Perez. Jejich hudba je těžko uchopitelná i popsatelná, ale rozhodně je to moc bavilo, na pódiu si dělali, co chtěli a neskutečně si to užívali. „Hrajeme takový popík, “ zařvala Blackwish před cover verzí písně Crucified od Army Of Lovers a pořádně se do toho obula. Někteří lidé procházející kolem jen nevěřícně krčili rameny, ale našlo se hodně těch, kteří zůstali a užasle tuto show sledovali a oceňovali potleskem.

 mom nedele latex jesus1

V poledne ovládli stage doomoví SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY, na které natěšeně čekali ke zpěvu připravení fanoušci. Nebylo jich tam extrémně mnoho, ale Pavel Hrnčíř to ocenil slovy: „Kdyby vás tu bylo míň, tak by vás trumflo Polsko, ale ne, děkujeme za to!“ Moravští SSOGE předvedli jejich standardní dobře šlapající show, ve které nechyběly písně z poslední desky s názvem Návaz z roku 2011, tak i starší klasiky v čele s podmanivou I would dance. Lidi se nenechali pobízet a tančili, mávali rukama nad hlavou a tleskali jako splašení. Silenti také navnadili své věrné na připravované nové cd písní o kouzelníkovi, která zřejmě bude i otvírákem alba. Je se na co těšit!

mom nedele ssoge

Nizozemština hrála areálem od pagan folk metalových HEIDEVOLK, což byli chlapi s pořádnými hlasy. Zprvu se zdálo, že budou jen growlovat, ale jak to vystřídal zpěv, začala jedinečná folková show. Heidevolk si nenásilně podmanili publikum, protože lidi, kteří si alespoň nepodupávali nohou, by se dali spočítat na prstech jedné ruky. Velká většina se naladila na stejnou notu a nadšeně skákala a bavila se. „We liked you, guys,“ pronesl Lars, jeden ze dvou zpěváků, který v kapele není ještě ani rok. Může si být ale jistý, že si svou domáckou kapelu vybral správně.

mom nedele heidevolk

Made of Metal - neděle
Datum: 17. srpna
Místo: Hodonín
Pořadatel: GROWLING LION s.r.o.
Učinkující: SSOGE, Ancient Bards, Gormathon, Heidevolk, Dark Moor, Amaranthe, Ensiferum, Therion a další
Hodnocení: 85 %

Autor foto: Pavel Langer


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Kniha, která potěší každého knihomola

brokenwheel  200Kniha o knihách? To je snad sen, ne? Ale ne, Katarina Bivaldová se do takového projektu pustila. Nechala prožít svou hrdinku Saru, co by asi chtěl zažít každý zapálený knihomol, který je také ale zároveň beznadějný romantik. Brněnsk...

Divadlo

Hurvínek v neděli 2.5. 2021 oslaví neuvěřitelné 95. narozeniny

hurvinek 20095 je úctyhodný věk. Takového věku se obvykle dožívají pouze senioři! A Hurvínek je malý kluk. O to jsou narozeniny cennější. Mánička, která letos oslavila jednadevadesát tvrdí, že to nejsou kulatiny a že se to slavit nemusí, ale kdo by řeči ta...

Film

Za láskou šli by světa kraj

cirque 200Cirkus ve snové vizi. Tak by se dal nazvat projekt dvou režisérských es Jamese Camerona a Andrewa Adamsona, kteří spojili své síly s jedním z nejlepších světových cirkusů Cirque du Soleil. Film Cirque du Sol...