Oslava bohyně krásy na zámku Loučeň s Beatou Rajskou

Oslava bohyně krásy na zámku Loučeň s Beatou Rajskou

Tisk

Bohyne krasy 200Léto je obdobím objevování krás. Nejen příroda se nám předvádí v tom nejkouzelnějším světle, ale i ženy odkrývají své půvaby a jsou samy sebou. Ve čtvrtek 7. srpna na Loučeni proběhne oslava ženské krásy, jejímž ztělesněním je řecká bohyně Afrodité. Zámek Loučeň ve spolupráci s přední módní návrhářkou Beatou Rajskou nachystal Den ženské krásy, který bude zasvěcen především eleganci a půvabům něžného pohlaví. Pro veřejnost budou připraveny speciální prohlídky zámku s módní tématikou, které vyvrcholí tajemnou večerní prohlídkou při svíčkách, ve které Beata Rajská představí nové šaty pro zámeckou Bílou paní.

 

Máme radost, že se Beata Rajská zúčastní jako první nového cyklu speciálních prohlídek zámku Loučeň se známými osobnostmi,“ uvádí Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň. „Při té příležitosti budou na zámku Loučeň probíhat speciální prohlídky, ve kterých přímo Beata Rajská v roli kněžny Marie, seznámí návštěvníky s módními doplňky, jejichž oblékání bylo pro tehdejší obyvatele zámku každodenní rutinou,“ dodává Kateřina Šrámková.

Zámek Loučeň si ve své historii prošel několika významnými milníky, které měly vliv i na oblékání tehdejších zámeckých dam i pánů. Vnímání krásy se v průběhu let neustále obměňovalo, ale jedno však zůstalo stejné. Ženy se vždy chtěly líbit a móda byla nejen společenskou záležitostí, ale vyjádřením sebe sama. Den ženské krásy, který se 7. srpna uskuteční na zámku Loučeň, představí nový koncept prohlídek zámku, jejichž průvodcem bude známá módní návrhářka Beata Rajská, která se ujme role zámecké kněžny a domácí paní. Všem poodhalí kouzlo ženské krásy, taje odívání a modní tvorby. Večer je připravena kouzelná prohlídka při svíčkách, při které Beata Rajská předvede nové šaty pro zámeckou Bílou paní.

Bohyne krasy beata rajska

Harmonogram speciálních prohlídek Dne ženské krásy:
11:30 - 1. prohlídka pro zvané
13:30 - 2. prohlídka pro veřejnost
15:00 - 3. prohlídka pro veřejnost
19:00 - Večer s Afrodité pro zvané
21:30 - Večerní prohlídka při svíčkách

Více informací o programu a dalších akcích na zámku Loučeň na www.zamekloucen.cz 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Porotkyně Diana Mórová: „Aj keď som kritická, budem taká, aby som nikoho neurazila.“

Talent rozhovor 200Přinášíme vám rozhovor s dlouholetou tváří TV JOJ Dianou Mórovou, kterou v těchto dnech můžete vídat v Televizi Prima. Je totiž novou porotkyní v soutěži Česko Slovensko má talent. Kromě herectví je známá také z různých zábavných sh...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Ediční plán nakladatelství HOST potěší milovníky severské krimi i fanoušky Pottera

host 200Nakladatelství HOST vydalo ediční plán na jaro 2022, který ukázal, že se čtenáři mají opravdu na co těšit!

...

Divadlo

Novinky Švandova divadla v sezóně 2022/2023: Den otevřených dveří, šest premiér, nová talk-show i otevření komunitního centra

svandovo divadlo200Den otevřených dveří pojatý jako sousedská slavnost, šest nových inscenací i dva noví mladí členové hereckého souboru – Anežka Šťastná a Jan Mansfeld. To jsou ve stručnosti hlavní novinky sezóny 2022/2023 Švandova divadla v Praze. Pat...

Film

Camino na kolečkách

camino1Přijala jsem pozvání na novinářskou projekci dokumentárního filmu Camino na kolečkách. Šla jsem tam částí ze zvědavosti a částí z úcty k lidem, kteří dokážou cokoli navzdory svému handicapu. Věděla jsem jen, že hlavní hrdina trpí roztroušenou sklerózou (znám několik lidí s to...