Berchtesgadenské Alpy – tip na nezapomenutelný výlet

Berchtesgadenské Alpy – tip na nezapomenutelný výlet

Tisk

200alpyNemusíte být zrovna příznivcem temné turistiky, abyste navštívili jihovýchodní cíp Bavorska a pohádkové Berchtesgadenské Alpy, které nabízejí pohled do nechvalně známé německé historie, ale i dechberoucí mozaiku nádherné přírody.

 

Můžete navštívit Národní park Berchtesgadensko a jako správný turista se kochat přírodou. Ledovcové jezero Königssee, které se pyšní titulem nejčistší jezero Evropy, je turistům nakloněno – můžete se koupat, zkoušet vodní sporty, projet se na lodičce nebo na ekologických lodí. Ty vás zavezou na ostrov, kde se nachází poutní kostelík Sv. Bartoloměje, ale můžete pokračovat i na druhou zastávku Salet a tam si zajít na nenáročnou procházku k neméně půvabnému jezeru Obersee.

alpy

Turistickým magnetem se v poslední době stalo Orlí hnízdo, neboli Kehlsteinhaus, které se nachází ve výšce 1834m.nm. Musíte však počítat se záplavou turistů. Orlí hnízdo dostal Adolf Hitler ke svým padesátinám, avšak mnohokrát ho kvůli své klaustrofobii a strachu z výšek nenavštívil. Kupodivu toto místo přežilo nálety Američanů a nyní slouží jako výletní místo. Výhled je vskutku neuvěřitelný – za dobrého počasí je viditelnost údajně až 200km. Nedaleko od této pevnosti se nachází velký kříž a kousek dál si můžete zahrát na kamzíky na kamenité okružní cestičce.

 


Tipem na další výlet v této lokalitě může být asi 30km vzdálené, čtvrté největší město Rakouska, Salcburk. Láká jako rodiště Mozarta, ale i na pohádkové zámky a krásně upravené parky. Nebo můžete navštívit nedaleké solné doly v Halleinu. Ale to už je jen na vás!

Autoři foto: Jana Vlčková a Pavel Langer


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

2. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex2Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům pís...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Válečný zločinec nebo jen loutka svého otce?

dedictvi valky perexNěmecko, rok 1946. Klára Falkenbergová, která během války řídila významný rodinný podnik, přišla o všechno. Má pouze falešné doklady a naději, že svatba vyřeší její většinu jejích problémů. Poté, co jí nejlepší přítelkyně Elisa...

Divadlo

Divotvorný vstup zlínského Městského divadla do sezóny 2013/2014

200divV sobotu 21. září uvedlo Městské divadlo ve Zlíně první večerní premiéru právě se rozbíhající divadelní sezóny. Pocty „být první v nové sezóně“ se dostalo muzikálu Divotvorný hrnec v režii umělecké šéfky zlínského divadla Hany Mikoláškové.

...

Film

Požární autíčko Finley jako učitel společenské výchovy
ImageKaždý rodič se snaží do svého dítěte co nejdříve “napumpovat” základy slušného chování, nastínit svému potomkovi, jak správně fungovat v rodině i mezi kamarády. Vydavatelství Intersonic vysílá rodičům na pom...