Benešovský pivovar Ferdinand láká o prázdninách na akce se skutečným pivem

Benešovský pivovar Ferdinand láká o prázdninách na akce se skutečným pivem

Tisk

ferdinand 200Obce okresu Benešov od července do září oživí řada akcí Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem. Se skutečným pivem se také setkáte při jízdě nostalgickým vlakem krajinou Posázaví. Kromě toho pivovar také v září otevře své brány široké veřejnosti při pivovarských slavnostech přímo.

 

 

Prázdninové měsíce včetně září budou v mnoha obcích okresu Benešov ve znamení Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem. Hasičské týmy budou mezi sebou soutěžit po čtyři měsíce, a to 6. července v Daměnicích, 13. července v Chářovicích, 3. srpna v Malovicích, 10. srpna v Načeradech, 24. srpna a 7. září ve Zdislavicích a 21. září ve Všechlapech. Benešovská liga má na svém programu letos celkem devět závodů, z nichž dva již proběhly v červnu. „Úroveň soutěžních družstev se v poslední době výrazně zvýšila, i díky tomu si vytvořila Benešovská liga dobrou pověst. Odměna pro vítěze je především sud piva Ferdinand a titul mistr/mistryně Benešovské hasičské ligy,“ říká vedoucí rady Benešovské hasičské ligy Lukáš Vítek z Daměnic. Prvenství z loňského ročníku budou obhajovat muži z SDH Jankov a ženy z SDH Daměnice. „Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem se účastníme jako hlavní sponzor a naše pivo zde samozřejmě poteče proudem,“ dodává k akcím hlavní sládek pivovaru Jaroslav Lebeda.

Historii na kolejích se skutečným pivem Ferdinand si o sobotách 29. června, 6. července, 17. a 31. srpna vychutnají cestovatelé, kteří se vydají na výlety nostalgickým vlakem s parní lokomotivou. Čeká na ně řada projížďka zajímavými místy a program vhodný pro děti i dospělé. Zakoupením jízdenky navíc cestující mohou soutěžit prostřednictvím SMS o hodnotné ceny. Více na: http://www.pivovarferdinand.cz/seznam-akci/posazavi-parnim-vlakem

Na září pivovar pro návštěvníky chystá pivovarské slavnosti, jejichž součástí budou i velmi oblíbené prohlídky pivovaru. „Konat se budou 14. září přímo v areálu pivovaru a to za každého počasí. Nebude chybět bohatý kulturní program, soutěže o zajímavé ceny, slosovatelné vstupenky a zábavné atrakce a soutěže pro děti, jako skákací hrad, rodeo, malování nebo závody. Ve stáncích bude připraveno kvalitní občerstvení pro celou rodinu a k osvěžení také točené pivo Ferdinand, včetně kvasnicového,“ představil program slavností Lebeda.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Vlastimilem Vondruškou u příležitosti završení čtyřdílné Přemyslovské epopeje.

200rozJiž ve středu 25. září vyjde závěrečný čtvrtý díl Přemyslovské epopeje s podtitulem Král básník Václav II. a my všem příznivcům historické literatury a fanouškům přinášíme rozhovor s Vlastimilem Vondruškou!

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Nenechte se zaskočit Divným počasím Joe Hilla!

divne pocasi 200V březnu vydalo nakladatelství Beta povídkovou knihu mladého amerického autora Joea Hilla, který svého otce Stephena Kinga nezapře, ba co víc- pořádně mu šlape na paty!

 

...

Divadlo

Repríza Dvořákovy opery Rusalka ve Státní opeře v Banské Bystrici bude událostí sezóny

opera banska bystrica perexHvězdného obsazení se dočká ve Státní opeře v Banské Bystrici repríza Dvořákovy opery Rusalky, která proběhne 4. června. V hlavních rolích tohoto mimořádného představení vystou...

Film

Do kin se přivalí německy mluvené filmy

Dasfilmest perexBěhem října startují jedna filmová přehlídka za druhou. Před několika dny jsme psali o dnech španělsky mluvených filmů i nabídce titulů uvedených na prestižních festivalech v Berlíně, Benátkách a Cannes – viz Filmová sezona začíná (kultur...