Vydejte se tento víkend na jih Čech

Vydejte se tento víkend na jih Čech

Tisk

Budete - li mít o tomto víkendu cestu na jih Čech, čeká na Vás velké množství připravovaných kulturních či sportovních akcí, ať už zamíříte kamkoliv.

 

 

Na jednu historicko - kulturní akci bych Vás ráda pozvala.

Sdružení Hrady na Malši se stará o konzervaci hradních zřícenin na řece Malši, výzkum archeologických nálezů a zaměřuje se na organizaci akcí pro handicapované děti i veřejnost.


A jedna taková akce je pro návštěvníky zříceniny hradu Pořešín připravena v sobotu 14.7. 2012.

alt

Více informací o sdružení i hradních zříceninách najdete na webových stránkách
http://www.hradynamalsi.cz/osdruzeni.htm


A pro milovníky knih ještě jedna zajímavost.
Pohled do historie hradu Pořešín v dobách jeho slávy nabízí knížka Radovana Procházky Bouře nad Pořešínem, která vyšla v nakladatelství Růže v roce 1975.

alt


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

René Nekuda s Tomášem Kříkavou o sobě, práci, plánech… prostě o životě

200rozPři své práci nakladatelské redaktorky jsem se potkala s mnoha zajímavými lidmi. Patří mezi ně také René Nekuda – lektor tvůrčího psaní, spisovatel, dramatik a cestovatel – a Tomáš Kříkava – manažer, ilustrátor, herec, moderátor… Oba plní sny sami sobě ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Bouřemi zmítaná Říše bouří

Rise bouri200Na žádnou jinou bouři jsem v životě nečekala tolik jako na Říši bouří. Sláva. Konečně ji držím v ruce. Po, pro mě lehce nezáživném povídkovém mezidílu Krvavé ostří, se dočkávám pátého pokračování Skleněného trůnu od Sarah J. Maas.

<...

Divadlo

Připravuje se nový, původní, český muzikál Doktor Faust

doktor faust200KVArt Production s.r.o. a Divadlo Na Maninách uvedou nový původní český muzikál Doktor Faust. Premiéra díla se uskuteční 16. září 2022 v pražském Divadle Na Maninách.

...

Film

Staré pověsti české spatříme v obnovené podobě

Povesti 200Každým rokem přichází do kin další digitálně renovované klasické dílo tuzemské kinematografie - a pokaždé je provází knižní monografie, věnující se jak procesu obnovy, tak uměleckým záležitostem. K divákům i čtenářům prozatím doputovaly filmy (a ...