Zlínské muzeum vychází prázdninovým návštěvníkům maximálně vstříc

Zlínské muzeum vychází prázdninovým návštěvníkům maximálně vstříc

Tisk

zlinsky kraj detem 200Vstříc návštěvníkům i snaze oživit cestovní ruch vychází s obdobím prázdnin a dovolených také Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně a připojilo se spolu s Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně do kampaně Zlínský kraj dětem.

 

 

Od nejmenších dětí až po ty větší do 18 let budou moci navštěvovat úplně zadarmo zlínské výstavy a expozici Princip Baťa, Muzeum luhačovického Zálesí, Národní kulturní památník na Ploštině i hrad Malenovice s jeho výstavami a expozicemi. Studenti budou na recepcích a pokladnách pouze požádáni o předložení dokladu potvrzujícího věk držitele. Tato mimořádná akce se nevztahuje na komentované prohlídky zlínského mrakodrapu a Baťův výtah, a také na doprovodné programy a dílny pro děti.

„Uvědomujeme si potřebu přitáhnout v nadcházejících měsících do regionu i města návštěvníky, které po drastickém propadu minulých měsíců potřebuje nejen sektor kultury, ale i dalších služeb, jež s tím souvisejí,“ uvedl ředitel muzea Mgr. Pavel Hrubec. „Je to také vstřícné gesto těm rodičům, které ztráty způsobené koronavirovou krizí hodně zasáhly, a zvažují dnes každou vydanou korunu.“

zlinsky kraj detem 1

Muzeum se také zapojilo do celostátního projektu České léto, vytvořeného operátorem T-Mobile. V samotných objektech muzea bude pro návštěvníky připravena exkluzivní datová nabídka od společnosti T-Mobile – data na 24 hodin zdarma. Tu získá návštěvník po odeslání SMS nebo prostřednictvím QR kódu vyvěšeného v objektech.

 zlinsky kraj detem 2

Třetí prázdninovou výhodu nabízí Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně předplatitelům iDnes Premium. Na ty z nich, kdo navštíví během prázdnin expozici Princip Baťa, bude po předložení unikátního registračního kódu čekat bonus v podobě výpravného katalogu obuvnického muzea s názvem Docela obyčejné boty – boty neobyčejně zvláštní.

zlinsky kraj detem 3

Především malé návštěvníky a rodiny s dětmi pak kromě volných vstupů láká oddělení muzejní pedagogiky muzea na mimořádně bohatou nabídku doprovodných programů a dílen ke svým výstavám a expozicím.

zlinsky kraj detem 4

Kompletní nabídka je vyvěšena na webu muzea www.muzeum-zlin.cz i na facebooku.


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vadim Petrov: Novou hudbu již neskládám, ale některé skladby formuji do koncertní podoby

Vadim Petrov PEREXUznávaný český hudební skladatel Vadim Petrov je ve svém oboru osobností, která požívá v uměleckém prostředí vážnosti a respekt. Při našem setkání na zahradě jeho domu v Hlubočince u Prahy z něj sršela životní energie a ochotně se...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Nicky

nicky 200S osobou Nicholase Wintona jsem se poprvé setkala v kině při promítání filmu Síla lidskosti. Byl to tak emotivní zážitek, že jsem dlouhou dobu nemohla myslet na nic jiného. Příběh mladého Angličana, který přijel těsně před vypuknutím druhé světové válk...

Divadlo

Mašíni z Divadla Na Jezerce na Dramoxu: před 70 lety začalo jejich drama

Bratři MašínoviJeden z příběhů studené války, října 1953, si můžete připomenout nejen v kinech, ale i v divadelním představení Mašíni na Dramoxu. Ozbrojená skupina antikomunistů překračuje hranice Československa. Nejsou ale sami, v patách jim jdou pří...

Film

Festival francouzského filmu: Bretaň, větry a Woody Allen

proti vetru francouzsky filmZa neutuchajícího rachotu svatých motorů jsme se s Festivalem francouzského filmu rozjeli z Paříže do větrné Bretaně. Režisér snímku Proti větru Jalil Lespert se nás pokusil ovanout tí...