Nechte se pozvat na dovolenou do malebného Irska

Nechte se pozvat na dovolenou do malebného Irska

Tisk

irsko 200Nakladatelství Jota vydalo v lednu pro cestování chtivé duše turistický průvodce z uznávané edice Rough Guides, a tentokrát se zaměřili na jednu z nejkrásnějších evropských zemí - Irsko. Ve třetím českém vydání nového, aktualizovaného průvodce nalezneme všechny důležité informace týkající se cestování, spoustu mapek, turistických atrakcí, a také řadu prověřených tipů, které cestou rozhodně nesmíme minout.

Průvodce Rough Guides se těší celosvětové oblibě a není se čemu divit. Taky na ně nedám dopustit a podtitulek „Odborný-obsáhlý-přehledný“ je více, než výstižný. Již svým formátem (130 × 198 mm) je jako stvořený na cesty a množství map a mapek, barevných fotografií s popisky jej předurčuje k tomu, aby se tento průvodce stal nezbytností každého správného cestovatele. Oceňuji také revidované tipy, kde a přibližně za kolik se ubytovat a najíst.

Irsko, kouzelný smaragdový ostrov, země bohatá jak na rušnou historii, tak na půvabná zákoutí přírodních krás s řadou památek a pamětihodností. Do Irska se nejezdí kvůli gastronomii, ale alespoň dobrého pití tu naleznete dostatek. Přijet můžete i za kulturou a historií nebo třeba turistikou. Každý cestovatel si jistě najde to své, proč si jej Irsko podmaní.

Průvodce Irsko je přehledně i barevně rozřazen do několika sekcí: Úvod, Základní informace, a pak už samotný Průvodce – ten je rozdělen geograficky na 16 základních lokalit. Nechybí ani oddíl Souvislosti, a samozřejmostí jsou závěrečné Dodatky a rejstřík.

Když se řekne Irsko, člověku se vybaví strhující síla rozmanité přírody, svébytná města a nezdolní a hrdí lidé. Irsko je jako pozvánka do magického světa a díky turistickému průvodci Irsko se zde podíváte alespoň na stránkách knihy. A třeba vás okouzlí natolik, že si tam budete muset zajet.

irsko 1

Název: Irsko
Autor: Paul Clements, Paul Gray, Ciara Kennyová, Norm Longley a Ally Thompsonová
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017
Počet stran: 648
Hodnocení: 100 %

zdroj foto: https://www.jota.cz/irsko


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zbyňka Šolcová: „Mám ráda pestrost a změny.“

zbynka solcova200Lidé si myslí, že harfenistky jsou romantičky ze starých časů. U Zbyňky Šolcové to neplatí. Nevyhýbá se uměleckým experimentům a fúzím s jinými žánry. Také se věnuje poezii a fotografování. Před nedávnem nahrála se so...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Simpsonovi

SIMPSONOVI RODINA 200Když rodinka Simpsonových poprvé spatřila světlo světa, můj syn ještě dávno nebyl na světě. To mu bylo mínus třináct let. Tahle velká barevná kniha je kronikou pětadvacetiletého života postaviček, které někdo miluje a někdo ne...

Divadlo

Divadelní rekonstrukce vraždy Alexandra Litviněnka

Prilis drahy jed perexAlexandr Litviněnko (Petr Lněnička), bývalý agent KGB a FSB, emigroval v roce 2000 do Velké Británie poté, co se stal v Rusku nežádoucím kvůli zveřejnění nezákonných praktik tamějších tajných služeb. S manželkou Marin...

Film

Captain America: Občanská válka je nabitý akcí od začátku do konce

Kažcaptain america 200dý nový film s nálepkou Marvel je očekáván s obrovským napětím a touhou. Nejinak tomu bylo i u dalšího pokračování Kapitána Ameriky s názvem Občanská válka. A tentokrát se máte opravdu na co těšit.

...