Pátý ročník soutěže opět obohatí turistickou sezónu

Pátý ročník soutěže opět obohatí turistickou sezónu

Tisk

UNESCO200Soutěž pro návštěvníky českých a moravských památek UNESCO byla spuštěna na jaře roku 2012 při příležitosti dvacátého výročí od zápisu prvních českých památek na Seznam UNESCO.

 

Se soutěží úzce souvisí i vznik Společnosti přátel památek UNESCO s názvem UNES&CO. Členem Společnosti UNES&CO. Se zájemci mohou stát zdarma. Stačí se zaregistrovat na www.unesco-czech.cz . Na zadanou mailovou adresu pak dorazí osobní hrací karta. Pokud navštívíte do konce roku minimálně tři města UNESCO z celkových dvanácti a získáte v informačním centru razítko do příslušného hracího pole, máte vyhráno. Poté stačí hrací kartu naskenovat a vložit do systému (případně poslat poštou či e-mailem) a stáváte se VIP členem UNES&CO.   

UNESCO3

            

Členství s sebou nese automatické zaslání klubového odznaku a zařazení do losování o zajímavé ceny. VIP členové získávají zároveň 10% slevu v e-shopu na www.unesco-czech.cz

UNESCO4

 

Všichni členové UNES&CO. naleznou na začátku každého měsíce ve svých e-mailových schránkách newsletter s aktuálními informacemi a pozvánkami na akce do všech měst UNESCO.
 
ilustrační foto autor, www.unesco-czech.cz 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ozvěny ze Světa knihy/ BB art

BBcomicspoint perex20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2014 je sice již minulostí, ale protože zde zástupci redakce Kultury21 objevili spoustu novinek a skvělých knižních titulů a naví...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

J. K. Rowlingová a její Předobrý život

predobry zivot perexJoanne Rowlingová je snad nejznámější autorkou současné literární scény. A nutno poznamenat, že zaslouženě. Ať už tvoří ságu o Harrym Potterovi jako J. K. Rowling nebo detektivní romány pod ...

Divadlo

Divadlo LETÍ uvede novou hru Davida Jařaba. Doprovodí ji originální hudba Katarzie

Autor200Nastávající divadelní sezónu Divadlo LETÍ odstartuje světovou premiérou hry Davida Jařaba Autor. Uznávaný režisér, scénárista a dramatik napsal svůj nejnovější text přímo pro Divadlo LETÍ. Hru, která si do poslední chvíle pohrává s očekáváním diváka, režír...

Film

Andělé všedního dne mají přehled

andele perexNový český film Andělé všedního dne byl natočený režisérkou Alicí Nellis podle úspěšné stejnojmené knihy spisovatele Michala Viewegha. Na motivy jeho knih vzniklo již několik českých filmů.