Holiday World 2016 - pestrá nabídka novinek z tuzemska i ze zahraničí

Holiday World 2016 - pestrá nabídka novinek z tuzemska i ze zahraničí

Tisk

cesto200Právě skončený 25. ročník veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD se konal koncem února v Praze. Nechybělo mnoho novinek a zajímavostí z tuzemska i ze zahraničí. Pestrý doprovodný program představil zajímavé nabídky dovolených a zájezdů, přehlídku cestovatelských filmů, autogramiády a výstavy cestovatelských fotografií.

 

 


Jižní Morava představila bohatou turistickou nabídku regionu. Pro milovníky vína byla nachystaná nabídka z deseti moravských vinařství, včetně Národního vinařského centra ve Valticích.          

cesto987

Také východní Čechy prezentovaly největší turistické atraktivity regionu. Jižní Čechy představily projekt Jižní Čechy olympijské 2016.

cesto2

 

Pro Příbram je rok 2016 rokem oslav 800 let od první písemné zmínky. Po téměř 90 letech se pro turisty znovu otvírají Brdy; barokní skvost Svatá Hora přivítá návštěvníky v kompletně zrekonstruované podobě.

         cesto8

Také ZOO Dvůr Králové plánuje na rok 2016 velké novinky. Po dlouhých letech se do zahrady vrátí hroši. Letos proběhnou v zahradě oslavy 70. výročí založení ZOO Dvůr Králové. Tajuplná ČÍNA, nejlidnatější země s bohatou a dlouholetou historií, se letos stala čestným hostem jubilejního 25. veletrhu.                                                                                                                                      

Veletrh v číslech                                                                                              

Veletrh HOLIDAY WORLD patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější a nejprestižnější událost cestovního ruchu ve střední Evropě. cesto98Počet vystavovatelů letos dosáhl čísla 652 ze 62 zastoupených zemí. Celková výstavní plocha letos dosáhla 18800 m2.

ilustrační foto autor, www.incheba.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Stypka se draka NEBOJí

Neboj perex28. dubna 2017 vychází nové album Davida Stypky a jeho kapely Bandjeez s názvem NEBOJ. Už teď je v médiích poprask a jméno Stypka se skloňuje v mnoha pádech, naposledy byl s kapelou viděn v Dobrém ránu s ČT, a jak sám uvádí, poskytuje šest rozhov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Deset malých králíčků

lovec kraliku perexZatím co si Joona Linna dva roky ve věznici posiloval a chystal se na novou kariéru zahradníka, zločin ve Švédsku neustal. Známá literární dvojice Lars Kepler se po odbočce s mysteriózním thrillerem Playground vrací ke svému staré...

Divadlo

Posté a naposledy. Divadlo RePublika uvede poslední reprízu úspěšného satirického divadelního představení Boss Babiš

boss babis200Přežilo politické zákazy, přežilo pandemii Covidu, kdy nejen divadla nemohla hrát. Nyní satirické divadelní představení Boss Babiš, se kterým Divadlo RePublika projelo celou Českou republiku, uvede 18. května od 19:30 hodin v divadelním sále kl...

Film

Trochu jiný pohled na filmy

oscarNač se neustále hnát do kin za novinkami, když existuje spousta filmů, které nejsou známé a ani příliš neoplývají hvězdným obsazením, a přitom dokážou člověka zasáhnout daleko více, než všude propagované „trháky“! Říkáte si občas po zhlédnutí filmu, co na n...