Destinací roku 2015 se stal zámecký pivovar Frýdlant

Destinací roku 2015 se stal zámecký pivovar Frýdlant

Tisk

pivo200Vítězem soutěže o nejlepší turistické atraktivity, kterou vyhlašuje agentura CzechTourism, se stal zámecký pivovar Frýdlant. O titul nejlepší tuzemské turistické atraktivity soutěžili letošní finalisté od začátku září do konce října.

 

Po tuto dobu přidělovala veřejnost prostřednictvím webových stránek  hlasy soutěžícím v pěti kategoriích:

Fénix – znovuzrozený projekt, kde soutěží památky, které byly „vzkříšeny z popela“  
Zážitek na 1000 % pro celou rodinu s destinacemi vhodnými pro rodiny s dětmi
Cítit se jako doma – destinace EDEN 2015 lákající na regionální gastronomické speciality
Trendy novinky 2015, kde o vítězství bojují nově zpřístupněné atraktivity 
Po Česku za tradicemi odkazující na české tradice 

Soutěž DestinaCZe již třetím rokem.
Smyslem soutěže je nejen ocenit vítěze, ale především udržovat příznivý vzestupný trend domácího cestovního ruchu a nabádat k cestování po Česku. V kategorii Zážitek na 1 000 %  se nejvíce líbil Šumavský Everest, mezi Trendy novinkami 2015 uspěl Relax & sport resort Dolní Morava. V kategorii Po Česku za tradicemi se prvenství odnesl vodní mlýn v Hoslovicích.                                                                                                                   

Objekty, které byly „vzkříšeny z popela“, tedy památky, které prošly obnovou či rekonstrukcí a nyní znovu lákají návštěvníky, soutěžily v kategorii Fénix – znovuzrozený projekt. Právě v této kategorii uspěl obnovený zámecký pivovar Frýdlant, který se stal zároveň absolutním vítězem třetího ročníku soutěže. Výroba piva ve Frýdlantu je poprvé doložena roku 1381. Obnovený Zámecký pivovar  nabízí několik piv pod značkou Albrecht, která odkazuje na Albrechta z Valdštejna.   

pivo

Výsledky soutěže DestinaCZe 2015                                                                                                            

Fénix – znovuzrozený projekt: Zámecký pivovar Frýdlant, Křížová cesta Ronšperk, Tvrz v Dešenicích, Vošárna v Raduni, Vápenka v Horních Albeřicích.

Zážitek na 1000 % pro celou rodinu: Šumavský Everest, Safari ZOO Olomouc, Velký svět techniky, Šťastná země, Zámek Radíč.

Cítit se jako doma: Broumovsko, Jeseníky, Slovácko, Orlické hory a Podorlicko, Železné hory.

Trendy novinky 2015: Relax & sport resort Dolní Morava, Legiovlak. Zábavný vědecký park VIDA, Centrum EDEN, Jatka78.

Po Česku za tradicemi: Vodní mlýn Hoslovice, Porcelánové stezky, Hornický skanzen Březové Hory, Centrum tradičních řemesel na statku Bernard, Sklářský ateliér AJETO.

 

www.destinacze2015.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Hanou Hegerovou jsme se poznali u malíře Karla Laštovky, vzpomíná Radek Krejčí

hegerova perexJedním z letitých přátel šansoniérky Hany Hegerové byl i operní pěvec Radek Krejčí. Prvně se potkali začátkem 80. let minulého století v salónu malíře Karla Laštovky. Zatímco ona byla už slavná zpěvačka, on svou uměleckou dráhu teprve zač...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Zločin jako dokonalé hodinové soukolí

hodinar perexKnihy Jefferyho Deavera, především ty, ve kterých vystupuje nepřekonatelný kriminalista Lincoln Rhyme, jsou nejen v Česku synonymem úspěchu. I sedmý případ se u nás dočkal druhého vydání. Kdybychom si jednotl...

Divadlo

Novým rektorem JAMU bude MgA. Petr Michálek

jamu michalek 200Novým rektorem Janáčkovy akademie múzických umění byl při dnešním zasedání zdejšího akademického senátu zvolený Mg.A. Petr Michálek, který se této vrcholné akademické funkce ujme počátkem února 2022.

...

Film

Aerofilms uvede žhavou novinku jednoho z největších filmařů současnosti On se bojí

aerofilms 200Distribuční společnost Aerofilms představuje horkou novinku, 20. dubna uvede do kin film režiséra Ariho Astera On se bojí. Nový snímek originálního filmaře, který se řadí k nastupujícím hvězdám Hollywoodu a mezi jehož přední fanoušky se řadí mj...