Lázně Luhačovice připravily nový projekt LUHAČOVICE V TANCI

Lázně Luhačovice připravily nový projekt LUHAČOVICE V TANCI

Tisk

Tanec Luhacovice 200Půvabné lázeňské městečko Luhačovice, díky bohaté nabídce kulturního vyžití, je právem považováno za kulturní a společenské centrum jihovýchodní Moravy. Ještě před otevřením nové lázeňské sezóny překvapí akciová společnost Lázně Luhačovice novým projektem LUHAČOVICE V TANCI, který bude probíhat ve dnech 26. - 29. 4. 2015. Informoval o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s.

 

„Novým projektem Luhačovice v tanci bychom rádi připomenuli a zároveň se také zapojili do oslav tance. Tance, který navodí nejen lepší náladu a příjemnou zábavu, ale je srozumitelný pro všechny bez rozdílu řeči a v neposlední řadě má i pozitivní účinky na naši duševní pohodu - tedy zdraví. Mezinárodním dnem tance je středa 29. dubna. V Luhačovicích budeme ale tančit, nebo jen tanci přihlížet a taneční umění obdivovat už od neděle 26. dubna. Oslavu Dne tance začneme na Lázeňském náměstí nedělní odpolední taneční přehlídkou Kolonáda ve víru tance, kde se představí cca 150 účinkujících z 15 tanečních škol, klubů či kroužků s různými tanečními žánry. Svoji lásku k tanci a pohybu vyjádří všechny věkové kategorie. Od malých dětí přes mládež až po starší generaci,“konstatoval Jiří Dědek.

Dodal, že v nabídce nového projektu Luhačovice v tanci jsou dále zahrnuty večerní Tančírny ve vinárně Domino a v night clubu hotelu Alexandria s ukázkami latinsko-amerických a standardních tanců v podání Dance Studia Starligt, včetně večera věnovaného charlestonu, který zatančí v patřičných „charlestonech“ dámy Luhačovického okrašlovacího spolku Calma. Milovníci baletu se mohou těšit na záznamy baletů Romeo a Julie a Zimní pohádka z Královského baletu v Londýně. Mezinárodní den tance vyvrcholí představením v Lázeňském divadle (29. 4.) Tanec v divadle a divadlo v tanci brněnského tanečního divadla Davida Strnada MAXIMVS.

Tanec Luhacovice 1

Luhačovice zvou na bohaté kulturní léto

Tradiční třídenní nabídkou programů s nedělním posvěcením pramenů, otevřou letošní hlavní lázeňskou sezónu Lázně Luhačovice. V programech, od pátku 8. května do neděle 10. května 2015, nebudou chybět dobové kostýmy, historické automobily, velocipédy a kolonádní koncerty. Třešničkou na dortu bude bezesporu přímý přenos oblíbeného rozhlasového pořadu Aleše Cibulky Tobogan. Jeho hosty budou tentokrát Viktor Preiss, Kateřina Cajthamlová a Ilona Svobodová. Svoje široké publikum si najde se svým koncertem také Radůza.


Nedílnou součástí lázeňských pobytů je vyplnění volného času. Lázně vždy byly a zůstaly centrem společenského života a bohatého kulturního dění. Právě proto lázně připravují v Lázeňském divadle řadu pořadů z hudebního i dramatického žánru, ke kterým patří i prestižní Festival Janáček a Luhačovice. V cyklu pěti festivalových koncertů se představí přední violoncellistka Michaela Fukačová s Filharmonií Bohuslava Martinů, Wihanovo kvarteto, světově proslulá sopranistka Simona Houda Šaturová s mladým nadějným tenoristou Petrem Nekorancem, komorní orchestr Musica Florea pod vedením Marka Štryncla, vynikající varhaník Jaroslav Tůma a houslový virtuos Pavel Šporcl. Dramaturgie Kulturního léta nabízí proslulé pěvecké divy či sólisty a orchestry, renomované divadelní soubory a herecké osobnosti. Lázeňské divadlo letos přivítá např. Simonu Stašovou, T. Kostkovou, N. Boudovou, M. Vladyku, R. Holuba, J. Paulovou D. Suchařípu… Velké pozornosti a oblíbenosti se také těší Akademie Václava Hudečka, Divadelní Luhačovice nebo festival Písní a tancem.

Tanec Luhacovice 2


Pro velký ohlas a zájem budou lázně i letos pokračovat v nově zahájených akcích z loňského Kulturního léta. V termínu od 1. do 6. června bude připraveno 3. Setkání řezbářských mistrů pod názvem Krása v dřevě ukrytá, které se uskuteční v lázeňském areálu v blízkosti hotelu Jestřabí. Téma pro rok 2015 je Čtvero ročních období. Hostem letošního Setkání řezbářských mistrů bude i peruánský sochař Alberto Gedeon Soto, který bude pracovat s kamenem.


Prodloužený víkend od 11. do 13. června bude už podruhé patřit Luhačovické divadelní sešlosti, při které se představí tři amatérské divadelní soubory z Čech, Moravy a Slovenska.


Od 3. do 5. září rozezní Luhačovice opět krásná a měkká slovenština při 3. ročníku Dnů slovenské kultury. Hosté se mohou těšit na populární vokální skupinu Fragile, která získala letos již podruhé slovenskou diváckou cenu OTO (2014 a 2015). Skupina připravuje na rok 2015 dlouhé koncertní turné po Česku. Jeden z koncertů bude i v Luhačovicích. Slovenský divadelní žánr bude prezentovat Divadlo Andreja Bagara z Nitry s představením Skok z výšky.


Příjemnou pohodu a odpočinek najdou hosté při kolonádních koncertech, které rozeznívají během léta Lázeňské náměstí. Prožité chvíle při koncertě Hudby Hradní stráže, krojované dechové hudby Vlčnovjanka nebo vyhlášeného Dixieland Jazzzubs a dalších orchestrů, patří určitě k pěkným zážitkem.


V mimosezónním období lázně připravují nabídku klubových programů v night clubu hotelu Alexandria ****, kde zároveň po celý rok pořádají pravidelné taneční večery.

Bližší informace na www.lazneluhacovice.cz


 

Přihlášení



NEJ za měsíc

Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zjistěte, jak zapůsobily Tiché roky na jejich audioknižní interprety

Tiche roky rozhovor 200Audiokniha s novinkou oblíbené české spisovatelky Aleny Mornštajnové s názvem Tiché roky vychází současně s knižní verzí. Přečtěte si rozhovor jejich interpretů Kláry Suché a Miroslava Hanuše.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Může obyčejná dívka s netypickou zálibou pomoct českému odboji?

bezkyne perexKonec 30. let 20. století. Poslední měsíce svobodné Československé republiky. Růžena, studentka francouzštiny, si však s politikou hlavu nedělá. Když Hitler rozbije Československo a jeho armáda vkročí do Prahy, připojí se Růžena k odboji. J...

Divadlo

Divadlo Ungelt se chystá na léto. Jeho Letní scénu ovládne Touha jménem Einodis

ungelt200Ačkoliv to za okny dlouho vypadalo, jako kdyby jaro, a natožpak léto, nemělo vůbec přijít, v divadle Ungelt jsou lidé optimističtí a již s předstihem plánovali program letošní Letní scény. Co se chystá? Pojďme se podívat.

...

Film

Pohádka Náměsíčníci vypráví příběh o dobrodružném výletu na Měsíc

Namesicnici 200Dětská animovaná pohádka s názvem Náměsíčníci (Moonbound) bude mít v českých kinech premiéru 9. června. Snímek ve formátu 2D bude jedno velké neuvěřitelné dobrodružství chlapce Petra a jeho malé sestřičky Anny, která byla unesena. Velký bráš...