Norsko – země nepopsatelné krásy nás láká na dovolenou

Norsko – země nepopsatelné krásy nás láká na dovolenou

Tisk

nor 200Nakladatelství Jota nám dává tip na dovolenou do země, která nabízí pro každého cestovatele, výletníka, baťůžkáře či dobrodruha něco – přírodu, dobrodružství, toulky za uměním, historií a třeba i jídlem. V Norsku si zkrátka každý vybere to své!



Hlavní devízou tohoto turistického průvodce je jeho aktuálnost – sami tvůrci čtenáře nabádají a vyzývají, aby je v případě změn otevírací doby, rekonstrukce objektů či jiných novinek neváhali kontaktovat. Není proto divu, že se v češtině jedná už o třetí vydání tohoto průvodce. A pro zajímavost – originální šesté vydání bylo vydáno v září 2012.

Nemůžu si pomoct, musím pět samé superlativy. Ať už jde o poutavý přebal knihy; příjemný formát, který se hodí do batůžku i do kabelky; kvalitní papír s krásnými fotografiemi a přehlednými mapami. Cestopis překypuje aktuálními informacemi, je však přehledný a nezahlcuje čtenáře zbytečnostmi. Sami autoři Norsko projeli křížem krážem několikrát, aby přinesli to nejzajímavější, a je pěkné, že nabízejí osobní tipy a rady na cesty.

nor 1

 

Norsko je vykresleno jako země pro všechny – překypuje malebnou přírodou, má v sobě dlouhou a působivou historii, nadšence umění láká řadou muzeí a dalších památek. Hned bych tam jela. Pokud o cestě na sever přemýšlíte i vy, je pro vás tento cestopis nutností!


Název: Norsko
Autor: Phil Lee a Roger Norum
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2014
Počet stran: 448
Hodnocení: 100 %

Norsko z Nakladatelství Jota


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Krejčí: Projekt Kruanova dobrodružství je nyní v rukou fanoušků

Krejci perexV souvislosti s propagací projektu chystané adaptace legendárního českého komiksu z časopisu ABC Kruanova dobrodružství jsem měla možnost hovořit také s jedním z jeho autorů, nadšencem a režisérem Tomášem Krejčím. Právě on je jedním z hlavních in...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Proč nikdy nestíhám

Nestiham 200Nakladatelství NOXI nedávno vydalo populárně naučnou knihu s názvem Proč nikdy nestíhám:  Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím. Není pochyb o tom, že jde o téma, které se v dnešní době dotýká téměř každého z nás. Přesto si nemyslím, že by ...

Divadlo

Příběhy obyčejného šílenství

altNebo příběhy běžných dnů? Jedna z vůbec nejlepších divadelních her posledního dvacetiletí, dostalo se jí pozornosti filmové, ocenění mnoha kritiky a zejména pak ohromné divácké úspěšnosti. Žádá si znova a znova prostor na prknech “co znamenají svět”. A tentokrát...

Film

Francouzi se opět představují

festival francouzskeho filmu200Již po devatenácté se ve dnech 23. až 30. listopadu 2016 koná Festival francouzského filmu, a to nejen v Praze, ale také v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ostravě. V převážné většině se jedná...