Tipy na vánoční dárky! Nevíte, co pod stromeček? Knihu!

Tipy na vánoční dárky! Nevíte, co pod stromeček? Knihu!

Tisk

Koprivova1Vánoce jsou na krku a kromě každoročního shonu, pečení perníčků, úklidu celoročního nepořádku na nás doléhá stres z toho, že svým blízkým nestihneme koupit vánoční dárky, anebo jim nevybereme to, co je opravdu potěší. Pokud váháte a vůbec nevíte, po čem sáhnout, nadčasovou volbou, kterou nikdy nic nezkazíte přece bývají knihy! Jsou věčné, nabité informacemi i emocemi, vypravují lidské příběhy nebo přinášejí praktické rady.

Máme pro vás pár tipů na dárky pro celou rodinu!

Ženy jistě potěší nový román Jany Poncarové vyprávějící příběh české hoteliérky Eugenie. Nakladatelství Smart Press nabízí spoustu krásně ilustrovaných kuchařek, například Outdoorová kuchařka osloví nejednoho dobrodruha. Mezi další ryze ženské záležitosti patří i knížka Domácnosti našich babiček od Aleny A. Gajduškové, která ctí tradice našich babiček a staré recepty, které se předávaly z generace na generaci.

Děti a dospívající třeba potěší dobrodružná knížka Rys za 200 litrů od milovníka Beskyd Jaromíra Šlosara. Opravdovou lahůdkou je knížka Strom života naší rodiny, do kterého si můžete zapsat celý rodokmen až do pátého kolena. Autorkou je Monika Kopřivová, která provozuje své Babičkářství.

Své místo mezi dárky může mít i kniha Posvátná místa světa z nakladatelství 65. pole, anebo autobiografická próza Romana Szpuka Klika byla vysoko, která zase potěší muže. 

strom-zivota-nasi-rodiny

Foto: Familium.cz

 

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Opilé povídky

opile200Již podtitulek Národní tragédie v ruské literární klasice dává tušit, že spojujícím námětem u všech autorů bude alkohol. Sedmnáct autorů, zejména z dob zlatého věku ruské literatury z 19. století, napsalo dvacet tři různých povídek s jediným záměrem. Uká...

Divadlo

Hosté v zajetí „dobrých“ mravů

Slavnost 200Upřímnost nebo takt. Rozhodně hlavně neurazit.  Za každou cenu stát za svým názorem nebo být součástí stáda a myslet si své pouze pro sebe? Podobné otázky si vzali na paškál tvůrci z pražského Studia Hrdinů a pohráli si s původním scénářem česk...

Film

Peter Gábor v jednom kole

peter gabor 200Už dvacet inscenací, pod nimiž je podepsán jako režisér, má na svém kontě v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě Peter Gábor. Jeho prozatím poslední prací je hra nizozemských autorů Hermana Kocha a Keese Prinse Večeře, jejíž česk...