Bedekr: Itálie

Bedekr: Itálie

Tisk

bedekr italie 200V červenci vydalo nakladatelství Edice České televize turistický průvodce Bedekr: Itálie, který nám představí zábavný cestopis hýřící fotkami a aktuálními informacemi pro všechny, kteří obdivují Itálii. Nechte se poučit i pobavit touto publikací podle stejnojmenného cyklu České televize!

 

Příručku o cestování, která je kromě faktických informací plná barevných fotografií, rad a tipů opět sestavil Šimon Tatíček. V knižní podobě z tohoto cyklu již vyšlo: Bedekr: Francouzské klenoty, Bedekr: Francie, Bedekr: Rakousko. Vřele doporučuji všechny díly a i těm čtenářům, kteří cestují jen prstem po mapě.

Itálie nejde jednoduše charakterizovat, je to čarokrásná země plná slunce, dobrého jídla a pití a vřelých lidí. Nejdůležitější je podle mého pocit, jaký si z ní odnášíme, a tyto vzpomínky přetrvají dlouho. Při čtení knihy a prohlížení fotek na mě dýchalo její kouzlo a já jsem se vrátila do země tvaru kozačky a náležitě si čtení užívala.

Kniha je hned na začátku rozdělena do několika hlavních kapitol: Řím, Bologna, Florencie, Janov, Neapol, Turín, Milán, Benátky, Terst, Padova a Verona, Lyžování v Dolomitech. Každá sekce obsahuje informace o městě v bodech, historii, dopravě, doporučení a pak už obsahuje tělo – tedy co v dané lokalitě nevynechat. Popisy jsou doplněny fotografiemi těchto míst a aktuálními informacemi (adresa, webová stránka, otevírací doba, vstupné). V závěru každé kapitoly je dvojstránka věnovaná ubytování, tipu, co určitě ochutnat a kde se dobře najíst a napít, ale také je zde varování, na co si dát pozor.

Cyklus České televize v knižní podobě má snad všechno, co cestovatel i baťůžkář může chtít. Je aktuální, přehledný, plný informací a přináší konkrétní rady a typy, kterými se můžete zkusit řídit. Tak se zkuste začíst a troufám si říct, že i vy podlehnete kouzlu tohoto nádherného poloostrova.

bedekr italie

Název: Bedekr: Itálie
Autor: kolektiv autorů, sestavil Šimon Tatíček
Žánr: cestopis, turistický průvodce
Nakladatelství: Edice České televize
Rok vydání: 2019, paperback
Počet stran: 192
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/51073531/bedekr-italie/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Thriller, lži a úskoky: Zatímco jsi spala

zatimco jsi spala200Ještě včera byl tvůj život dokonalý. Dnes zjistíš, že to všechno byla lež. Těmito slovy nás nakladatelství Ikar láká na nový thriller britské autorky Kathryn Croftové s názvem Zatímco jsi spala.

Divadlo

Nové šansonové album vyšlo Jitce Molavcové, ale stejný žánr zpívají bravurně Renata Drössler i Jiří Bartoň

foto perexjitka molavcovaI když Hana Hegerová byla a nadále je a bude královnou českého šansonu, existuje v tuzemsku ještě několik zpěváků, kteří se tomuto hudebnímu žánru věnují – a dělají to velice dobře. Uměj...

Film

Olga – objekt, který si dělal, co chtěl

Olga perexPoté, co MagicBox vydal na DVD dokument Století Miroslava Zikmunda, postaral se i o distribuci dokumentu o další významné české osobnosti, ke kterým Olga Havlová bezesporu patří. Jak Olga ovlivňovala život prvního českého prezident, jak prožívala dl...