Katarína Knechtová a Šarišan s projektom PUTO pridávajú koncerty

Katarína Knechtová a Šarišan s projektom PUTO pridávajú koncerty

Tisk

Spojenie speváčky Kataríny Knechtovej a folklórneho súboru Šarišan má úspech. Koncert v Katkinom rodnom meste Prešov sa vypredal za viac ako týždeň od jeho ohlásenia. Obľúbená speváčka sa preto v Divadle Jonáša Záborského rozhodla pridať ďalší koncert.

Po týždni od ohlásenia turné máme Prešov vypredaný, tak sme sa rozhodli pridať ešte jeden koncert. Ak všetko pôjde dobrým smerom, máme v pláne obísť aj nejaké mestá v Českej republike a v lete s programom odohrať aj nejaké festivaly,“ plánuje Katka Knechtová.

V hudobno-tanečnej show sa na pódiu stretne 50 účinkujúcich a zaznejú ľudové piesne a skladby Kataríny Knechtovej v nových aranžmánoch. Réžiu si zobral na starosť Jaro Moravčík. Skúšky sú už v plnom prúde.

Milujem šarišský folklór, považujem ho za jeden z divov sveta. Budem spievať aj ľudovky, na to sa veľmi teším. Zrejme sa nevyhnem ani tancu a kroj by som si tiež rada obliekla. Nechcem predbiehať a všetko prezradiť, niečo by malo zostať prekvapením. Príďte sa pozrieť, pozývam všetkých fanúšikov,“ neskrýva radosť Katka Knechtová.

 

knechtova puto


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jen jeden člověk může zjistit, co po ní zůstalo

Co po ni zustalo 200Debut spisovatele T. R. Richmonda s názvem Co po ní zůstalo je zařazen do kategorie psychologický thriller. Možná bych byl s tímto škatulkováním opatrnější. Nejsem si jist, jestli bych tento román zařadil zrovna k thrilleru. Ale ...

Divadlo

THE SOUND OF MUSIC – LIVE!

TeSoundOfMusic perexKaždá nová adaptace muzikálu by v sobě měla mít to pověstné „něco“, co diváky přesvědčí, že právě ona by se měla stát jejich nejoblíbenější. Pořad „The Sound of Music - Live!“, který odvysílala ...

Film

Musí se do práce, i kdyby se nechtělo!

200filmFilm Já to tedy beru, šéfe…! reaguje na tehdejší podnikovou a ekonomickou stabilitu v Československu. Pracovních míst bylo mnohem více než práceschopných a kdyby nebylo zaměstnání ze zákona povinné, museli by se lidi k činnosti přemlouvat.

...