Velikonoční jarmark v Klementinu

Velikonoční jarmark v Klementinu

Tisk

Jarmark perex11. dubna ožilo hlavní nádvoří Klementina tradičním jarmarkem, který byl tentokrát věnovaný Velikonocům. Národní knihovna připravila pro letošní ročník také jednu novinku - bazar knih, ze kterého si mohli návštěvníci odnést knihy zcela zdarma. Brány otevřela také Zrcadlová kaple, která byla k prohlídkám zpřístupněna bezplatně. 

 

 

Jarmark

Národní knihovna disponuje více než sedmi miliony titulů; ty však se jen půjčují. Knižním bazarem chce knihovna podpořit čtenářství a umožnit návštěvníkům knihovny, aby si mohli odnést oblíbené knihy také domů, aniž by je museli vracet. Knihy do bazaru věnovali zaměstnanci a příznivci Národní knihovny. 

Jarmark4

Na  jarmarku byly ke koupi například korkové a proutěné drobnosti, patchworkové a šité výrobky, levandulové pytlíčky, přáníčka, keramika, kraslice, originální šperky a řada dalších krásných věcí. K velmi oblíbeným vždy patří také výrobky chráněných dílen.

Jarmark1

 

Jarmark2


Tisková zpráva Národní knihovny Praha, foto Ctibor Čejpa


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Papírové panenky – nic není tak, jak vypadá

Kerri, Bea a Mike jsou spolubydlící v jednom londýnském bytě a i když spolu sdílí jeden prostor, nějak moc blízko k sobě nemají. Jejich životy a povolání jsou tak odlišné, jak jen to jde.

...

Divadlo

Recitál Marta se pro velký úspěch bude na Letní scéně Musea Kampa hrát také v září!

marta 200Zájem diváků o divadelní recitál k 80. narozeninám Marty Kubišové s přibývajícími reprízami neklesá, všechna červencová a srpnová představení jsou vyprodaná. Pořadatelé proto zareagovali na intenzivní poptávku po vstupenkách přidáním dalších termínů ...

Film

Devátý ročník sci-fi festivalu Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

future gate 200Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a dokumentů přinese znovu i soutěž studentských f...